Fin äbesök

Idag har vi haft finbesök från Polen, Hanna är ju hemma så här i juletid så då måste man ju passa på och ses. Fick en söt liten julklapp av Hanna med mascara och något som var en blandning av läppglans och läppstift om jag minns rätt fint var det iaf, de ska jag använda när jag ska göra mig fin! Vi ha här ett tag gick ut med diesel och sedan åt vi en god sallad på bowlingen.

kvällen har spenderat här i soffan som jag sitter i just nu, har inte kollat på något speciellt mest surfat på mobilen. Pratade precis med Emma och har nu fått dampat av mig mina agritioner så nu känns det lite bättre, tack för att du lyssnar och förstår!

Daniel är hos Kurt och kommer nog inte hem på ett bra tag så resten av denna fredag spendera jag här i min ensamhet och tycker synd om mig själv!

/B

Juldagen

Hoppas ni alla har haft en bra julafton. Vi spenderade våran i Finnerödja med nära och kära åt god julmat, spelade julklappsspelet och öppnade julklappar. Och både jag och Levi fick massa fint. Jag och Daniel fick bla en gjutjärnsgryta och våg av mormor och morfar och så fick vi en smoothie maskin av Amanda, Rasmus och Jossan allt var precis sådant jag ville ha men inte önskat mig så det kunde inte ha blivit bättre. Fick massa annat småtr och gott med men de orkar jag inte lista här. Levi fick bla en pulka av oss en bondgård av veijo med familj, en servis till sittt kök av mormor och morfar och massa annat kul. Vi är i alla fall väldigt nöjda! Hade en toppenbra julafton med andra ord!

I morse däremot vaknade vi vid fem av att Levi spydde i sin säng ( inte så mkt) vi tog av han pyjamasen och fixade till honom, det var inte så mkt på Levi så vi tvätta av honom mest, gav honom välling och vid sex vaknar vi av värsta kaskad spyan i våran säng, Levi var full med vällingspya över hela sig så det var bara för Levi att hoppa ner i ett bad direkt. Daniel får gå ner och se om det fanns någon tvättid ledig på morgonen och som tur var så va det ingen som skulle tvätta på hela dagen så jag började genast sanera och tvätta alla sängkläder. Eftersom torktumlaren är trasig och de inte har fixat den än ( har varit trasig alldeles för länge) så var jag glad att vi hade hela dagen på oss att tvätta för annars hade inte tvätten blivit torr för torkrummet är inte det bästa, jaja. Under dagen som varit så har Levi varit sig själv så jag hoppas inte det är någon magsjuka som är här för att stanna. Nu sover i alla fall lillfisen så får se hur denna natten går, jag hoppas inte på några mer spyor ( såklart).

Nu ska jag ut med Diesel och sen slappa i soffan hela kvällen! !

/B







Dagen innan julafton

godmorgon!

Här har vi varit vaken sedan fem Levi ville inte somna om efter att han fått välling så vi gick upp runt sex efter mycket om och men ;p

I dag är det tänkt att vi ska åka till en av Daniels mostrar och äta lite julmat med hans släkt och familj men varken jag och Daniel är jättesugna på det, jag mest för att vi ska va där vid 18 och Levi i vanliga fall lägger sig då och sen för att jag blir så blyg och inte bara kan sätta mig och samtala med någon. Jag vill helst va hemma, äta gott och spela bingolotto som det var tänkt från början, får se hur vi gör men jag röstar på hemmakväll med bingolottos uppesittarkväll!

I dag blir Levi 14 månader, våran lilla stora kille. Han har blivit så stor så fort och han lär sig massa nya saker hela tiden samtidigt som han gör massa hyss där i mellan. Han är en riktigt liten busunge med mycket kärlek. Jag säger som Daniel sa häromdagen när vi låg i soffan framför tvn efter Levi hade somnat - gud vad tråkigt vi måste har haft innan Levi kom! och ja de instämmer jag med. Nu är dagarna fullspäckade, innan kunde man lata sig hela dagen lång om man ville för då hade man ju bara sig själv att tänka på. Nu är allting så annorlunda och Levi måste alltid komma i första hand ( såklart) ! Jag är varje dag evigt tacksam för att jag fick bli mamma till världens finaste son, nu är livet komplett! !

Tänk att det är julafton i morgon och det regnar ute i dag och det är plusgrader, jag som hade tänkt att Levu skulle få prova sin pulka som han ska få i julklapp i morgon men nej det får vänta tills snön kommer ja om det kommer någon mer.

julafton firar vi i år i Finnerödja med min mormor och morfar och kusiner med familj. Vi två ska vi va där för mat och sedan blir det att se på kalle vid tre som vanligt, ja eller det senaste åren har jaw faktiskt inte kollat så mkt. sen brukar det alltid va någon som vill se kan du vissla Johanna ( typ jag och Amanda) så då kollar vi på det. Efter Johanna brukar tomten komma så då öppnar vi våra klappar och sedan spelar vi julklappsspelet och sedan umgås vi så länge vi orkar ;). Bra dag som jag ser fram emot.

Nu väntar julkalendern och frukost, ha en fin dag!

/B




Dagens goda gärning!

Hej! igår åkte vi in till Örebro och Marieberg, Levi och jag behövde vinterskor och jag behövde något att ha på jul så de köpte vi. Handlade även mat på willys så nu är kylen full av godsaker.

Fick i förra veckan kontakt med en mamma genom en fb-grupp som jag är medlem i, hon berättade att hon och hennes familj hade ont om pengar denna månad och att hon mådde dåligt över att inte kunna köpa julklappar till sin dotter ( i samma ålder som levi) och att inte kunna servera henne julmat. Vi var en heldel i gruppen som ville ställa upp och hjälpa familjen, det var många som skulle skicka julklappar till dottern så jag ställde upp med att köpa lite julmat, julmust, chokladask, välling, våtservetter, blöjor m.m. Det visade sig att hon bodde i närheten så när vi endå skulle in till marieberg så körde vi hem med maten till henne. Gud vad bra det känns att kunna hjälpa till, vi har själv inte så mycket pengar denna månad men jag kände verkligen att jag ville hjälpa till med något. Mamman blev mycket glad och gav mig en kram.

Idag har jag och Levi träffat Jannika och Hugo på bowlingen för en lunch, de fick sina julklappar av oss och jag tror de uppskattades.

I morgon ska jag ge mig på att baka julgodis ala lchf jag hoppas det ska gå bra.

/B


Dec. 15, 2013

I dag har det varit en lugn och skön dag, Levi vaknade som vanligt vid fem och ville upp men efter lite lek i ca en timme så fick Levi välling i sängen och somnade om två timmar till, såå skönt och välbehövligt! Levi har även sovit middag på dagen idag, ca 1, 5 timme så idag somna han lite innan åtta, vågar man hoppas på lite sovmorgon i morgon ? ;)

I morgon kommer det dörrgubbar hit och byter ut våran dörr, jag hoppas verkligen det blke stooor skillnad så man slipper att höra allt som händer i trappuppgången.

I morgon åker vi in till marieberg och fixar det sista innan jul, jag ska ha något att ha på mig på julafton och levi måste ha rejäla vinterskor. ja om det nu tänker komma någon snö som har tänkt stanna.

Jag har verkligen inte någon julkänsla i år, snön ligger ju aldrig kvar så man hinner få någon. Den enda lilla julkänsla som jag kan få i mellanåt är när jag och Levi lyssnar på julmusik i hans rum, då är det mysigt!

nej nu väntar sängen så godnatt! Hoppas ni haft en fin helg!

/B


Dec. 15, 2013


Godmorgon Lördag!

Levi vakna runt fyra och tyckte de var morgon, de gjorde inte jag så jag försökte få honom att somna om, men efter nästan en timmes försökande så vad det bara att gå upp. Nu har vi varit vaken i några timmar och om ett tag så tänkte jag ge Levi lite välling och hoppas att han somnar om så vi kan sova några timmar till för jag känner mig verkligen som en sombie.

Har inga planer för dagen men tänkte ev ta en promenad med Levi om det inte är för kalt ute, såg att det har kommit ny snö iaf under natten hoppas nu den får ligga kvar till julafton.

Ha en fin lördag raringar! /B




glad lucia

Fredag den 13 och lucia, dagen har varit väldigt bra. På ica hade de någon juldag eller vad man ska kalla det, de bjöd på jultallrik, glögg, korv med bröd till barnen och lite annat. Tomten var även där och levi fick en present, såpbubblor haha!

Har i dag fått hem min beställning från LCHFklubben.se. Beställde Sjögräsnudlar, sweet drops ( tror det hette så ) pork snacks och någon såsgrej, ska bli spännande att smaka på.

Nu ska jag kolla på änglagård tredje gången gillt och sen sova, upp vid fem med en då pigg Levi ;)

Hoppas ni har haft en bra lucia. / B




Luciafika

I dag har vi varit och kollat lite på Dollarstore och fick som vanligt med lite smått och gott hem.

I morgon så ska jag och Levi gå till kyrkis med Jannika och Hugo för lite Luciafika och Levi ska självklart va tomtenisse :).

Efter vi varit på kyrkis så ska Jannika och Hugo följa med hem på lunch och bus. Jag ska även slänga ihop en lchf saffransglass innan vi går i morgon bitti som ska avnjutas efter en god måltid.

Har ikväll som alltid (typ) kollat på bonde söker fru, så mysigt. Han Mikael verkar va en riktigt mysgubbe :)

Har ikväll oxå gjort en beställning av LCHFklubben.se som jag hoppas få snart, snart ( ivrig som vanligt). Har nu ätit lchf i 3 veckor och jag är sååå himla stolt över mig själv som inte har ätit ett enda sockerkorn, en halv satsumasklyfta och två vindruvor är väl de enda men de tycker jag inte räknas ;). Allt flyter på bra och visst saknar jag att äta något gott på kvällen framför tv:n ( som choklad) men jag tycker jag har hittat bra alternativ och jag känner mig bara så positivt till denna förändring. Det enda som kan va lite jobbigt är ett framdukat bord med fika och godsaker mitt framför mig, men det går bra jag har ju mitt vatten ;) haha!

Nu blir det sängen, Levi vill nog upp runt fem i morgon :/. Godnatt!

kvällens kvällsmat !




2år

Tänk att idag var det två år sedan lilla söta Adam föddes. ( levis kusin) Jag mins det som igår när jag fick en bild skickad till mobilen. Åhhh vad glad jag blev, han var såå söt och så liten. Kan inte förstå att de redan gått två år. Nu är han så stor och duktig, förstår och pratar mycket. Han är så gullig och snäll och jag gillar att se när han är så söt mot Levi och vill krama honom. Han kan även visa sig från sin envisa sida och får han inte som han vill ja - då blir det krig! haha skämt åsido. Han är riktigt go Adam och jag tycker om han massor!! ♥♥

vi har idag varit på kalas hos Adam och firat honom med presenter. Av oss fick han ett snickarkit film och kinderägg. Han var så söt och rolig i skyddsglasögonen och hörselkåporna, jag hoppas att han uppdaterad det. Mamma Emma hade bakat och bjöd på gofika ( dock kunde jag ju inte äta pga av lchf) och levi verkade uppskatta sin lilla tårtbit :).

Nu ska jag försöka överta tv:n från hockeyn!

/B




julklappshandling

Det blev en heldag på marieberg idag med familjen för att handla julklappar och även lite grejer till levis rum. Men efter en timme eller två så blev levi rastlös och han var även trött men vägra sova så vi sprang in en snabbis på rusta och åkte sedan hem. Blev i alla fall tre klappar till några av mina vänner, två klappar till Levi, en till Daniel från Levi, en till Hugo och två andra små och sen en som jag inte vet vem som ska få än. Så det blev en del.

Efter att ha slagit in alla klappar och fixat lite här hemma så känner jag att det är dax för sängen så godnatt påer!

/B


Första december och första advent

Idag har jag och Levi varit på julskyltning här i Laxå med Emma och Adam. Först kollade vi på brandbilarna eller ja inte levi han var mest intresserad av att sitta o vagnen och kolla på allt annat men han fick en adventskalender, barndmanshjälm i plast och en ballong. Sen gick vi in på gamla matxtra där de stod folk och sålde både nya och gamla saker, fikabröd, kransar m.m Det var så mycket folk där inne så det var svårt att komma fram med vagnen, Levi var trött och gnällig så vi gick istället ut och väntade på Emma som skulle köpa en traktor till Adam.
Efter de blev det en snabb sväng in på ica och sedan vidare till Leksaksstoppet där tomten var och delade ut julklappar till alla barnen. Det var sååå mycket folk och jag kom inte fram med vagnen och hade ingen karl med mig som kunde vakta den heller så vi stod och tittade en stund på tomten, de lilla vi såg. Levi ville promt ner så vi gick och hälsa på hästarna istället, eller jag gjorde levi tyckte de var roligare att gå runt där, tror jag de han hade ju sutti i vagnen väldigt länge. Efter vi varit vid hästarn så fick levi nog så vi gick hem till Diesel i stället och Levi blev nöjd igen eftersom han kunde springa hehe ;)

I lördags hade vi tänkt åka in till Örebro men eftersom de va lönehelg så sket vi i det och bestämde för att åka in imorgon i stället, så det ska vi göra. Det blir förhoppningsvis en heldag med massa julklappshandling!

/B


Första natten

Idag blir det första natten i Levis rum och första gången han sover själv med . Hoppas det ska gå bra. Men de tror jag nog, kan ju hoppas att han sover bättre ;).

Nu sover Levi så ska bära över honom till sin säng och sedan gå ut med diesel. Eftet det ska disken diskas och adventstakarna fram.

Dagen avslutas med solsidan, Helenius hörna och Johan Falk.

/B


RSS 2.0