Adventpynt

Vi måste typ va de enda som inte har tagit fram ljusstakarna och allt vad man nu pyntar med till första advent.
Det är ju lixom i morgon det är första advent och våra lampor står fortfarande kvar i fönstrena, skärpning på mig i morgon ska de där fula ljusstakar fram ( som jag måste byta ut) så vi får någon julstämning här hemma. Det är svårt att förstå att det snart är julafton, det är ju ingen snö ute så det känns bara som atr hösten är extra lång i år.

Förresten måste jag ju berätta att jag har börjat med lchf. Tänkte inte göra det först eftersom jag inte brukar klara det jag börjat med men det känns såå bra och jag tror att det kan passa mig ganska så bra. om jag misslyckas så får jag väl ta den smällen men nu känner jag verkligen att det är min tur att lyckas lite! Valde ju inte precis den bästa tiden på året att börja med lchf, allt gott julgodis, , pepparkakor, julmust och lussekatter missar jag nu till jul men å andra sidan så är det så värt det, jag känner att jag är på väg tillbaka till mitt sanna jag-Bella!
Jag har börjat med att bara äta lchf och inget annat, men nu här snart hade jag tänkt att börja gå ut och gå. små steg i taget för att jag ska lyckas, jag har inte bråttom ( eller lite kanske ;) ). Och sen när jag inte har lika mycket att bära på så tänkte jag gå över till att springa och ev gå till gymmet men får se hur det blir med det -en dag i taget! Jag är stolt över mig själv att jag har klarat mig så bra utan godis och andra sötsaker, jag är ju endå en riktigt sockerråtta. 11 dagar har jag hållit på så snart är det redan två veckor sedan jag började. Jag har inte vägt mig något än och tänker inte heller göra det förens efter en månad. Jag hoppas på att jag gått ner i all fall 2-3kg de borde va rimligt men får se vad vågen visar i alla fall så är det en lång resa!

Hoppas ni har en fin lördagskväll!

/B


gårdagen

Vilken kul kväll det var igår, så roligt har jag inte haft på riktigt länge,mycket skratt med trevligt sällskap. Först blev det mat på Hellas och jag tog som alltid sovlaki för den är såå god. Det var en lyckad middag alla blev mätta och belåtna tråts det slämiga i Jannikas glas.

Efter middagen så gick vi direkt till bion, Last Vegas såg vi och den var väldigt rolig men hade även några allvarliga ögonblick då det kom några tårar. Mycket skratt blev det i alla fall och jag rekommenderar den till er som vill skratta lite ( eller ganska mycket).

Nu är jag nytankad med full av energi så jag orkar med vardagen igen ;).

I dag, sista dagen i november vet jag inte riktigt hur den ska spenderas, kanske bara här hemma och ta de lugnt och ta fram ljusstakarna som jag inte gjort än.

Helt sjukt att det är första december i morgon, julkalendern börjar och så är det lite julskyltning här i lilla Laxå. Inte långt kvar till varken jul eller nyår. Måste ju planera vad vi ska göra på nyår äta osv, vi firar ju även 6 år tillsammans då - sjukt lång tid vi varit tillsammans!

Nu ska jag göra lite nytta medans lilleman sover.Ha en fin lördag! /B



fixat levis rum

Hej :) om det fortfarande är någon som läser denna tråkiga blogg som aldrig uppdateras. Har haft fullt upp de senaste dagarna och inte riktigt funnit tid till att blogga något.

Jag har hållit på och fixa i Levis rum och nu är der snart klart. Bara hans säng som ska få flytta in dit och sen så ska vi köpa en matta, lampa till fönstret, lampa till taket och sen någon väggdekor då det blev så tomt på den blå väggen. sen är det typ klart, ja några små saker som jag tittat på men de får bli lite eftersom. ( en liten bild från Levis kök kommer där nere)

Har i dag beställt två julklappar en till Adam och en till Karro och Cirre så nu kan de prickas av från listan. Har Bara si så där etthundratjugoåttatusen kvar att köpa. Har köpt två till Levi och en till Daniel får se vad jag hittar på mer till dem och till alla andra. Det är så kul att köpa saker men det är så svårt att komma på vad man ska köpa, men något blir det ju alltid i slutändan.


I morgon ska jag Emma, Karro och Jannika åka in till Örebro och äta och gå på bio, det har varit planerat i över en månad så de ska bli väldigt kul.

Nu väntar en renbäddad säng på mig så ska krypa ner och sova lite. Godnatt! ♥






Måla

Hej! i dag har jag hållit på i Levis rum och målat, två lager har jag hunnit med får se om det räcker med det eller om ett lager till behövs. Att måla är inte riktigt min grej, jag tycker det är svårt att få det bra och att måla en fondvägg och få det bra vid taket och där väggen delas av till nästa vägg det är Mycket svårt. Det hade ju varit en fördel om det var ljust ute när man målar eftersom lampan inte ger det bästa ljuset, men eftersom det blir mörkt så fort nu så är det inte så lätt att få ljus på eftermiddagen, men men får hoppas det blir bra der märks i morgon bitti om inte annat.

I morgon känns det som om jag kommer ha fullt upp hela dagen lång, städa, underhålla levi, fixa trerätters m.m.För i morgon kommer ju Amanda och Rasmus hit på middag, de har ju varit så snälla och stallt upp som barnvakter och passat levi så vi ville bjuda de på middag som tack och visa vår uppskattning!

Nu blir det sova så jag orkar med morgondagen, godnatt! /B


fotboll

Tittar in och visar vilken smarrig fotbollsbricka jag gjort!





shoppatloss ordentligt!

I dag fick vi en liten impuls och åkte in till Hallsberg och marieberg. Handlade först lite våtservetter och lite annat på Dollarstore och åkte sedan vidare in till marieberg och åt mat, köpte nya kläder till Levi som verkligen behövde lite nytt i garderoben. köpte lysen till vagnen så vi syns i mörkret för det är ju väldigt viktigt! Blev en sväng till Ikea och köpte ett nytt täcke till mig för mitt presentkort jag fick när jag fyllde, sen blev det lite till levis rum och lite annat plock. Efter ikea blev det storhandling på willys - så skönt med full kyl. Händer allt för sällan vi storhandlar så det ekar ofta tomt haha men nuså.

I morgon så ska jag försöka ta tag i att rensa ut levis rum så jag kan måla klart det sista och göra klart där inne, ska bli så kul att levi får ett eget rum för i vardagsrummet ligger det saker ÖVERALLT, så de blir skönt att få lite ordning och reda.

Nu har morten kommit hit och ska kolla på fotboll och tro det eller ej men jag tänker faktiskt joina.

Ha en fin kväll! /B


Nu har det hänt igen

I fredags när vi var hos Emma en stund så snubblade Levi på deras tröskel som är typ 7-10cm hög, han hade nappen i munnen och slog i tänderna. Fy vilken dålig mamma man känner sig! Fick en liten repa på läppen ( eller vad det heter, kommer inte på det) och lite näsblod även nappen fick ett stort hål så den hamna i soptunnan. Stackars min lilla kille han bara slår sig hela tiden , de gör så ont i mammahjärtat. Det känns som om han får va med om så mycket ont hela tiden och de är inte kul :/.

I dag har vi varit och fikat hos mormor och morfar det var som vanligt helt okej trevligt!

Tänk att om en vecka är det bara en månad kvar till jul, jag måste börja köpa julklappar och inte va ute i sista sekunden som det ofta blir. Vet i alla fall fyra saker jag ska köpa till Levi än så länge men till någon annan har jag inte kommit på något än så det måste planeras är ju endå en heldel släckt och vänner som ska få en liten klapp :).

Vad jag ser fram imot kommande vecka, jag ska försöka få i ordning i Levis rum och måla klart det sista ( förhoppningsvis har jag tid till det) åka till marieberg och Willys och handla och sen på fredag kommer Amanda och Rasmus hit och äter middag, mys!

Nu väntar jag på att Solsidan och Helenius hörna ska börja!

/B

vinterdäck

idag har vi varit uppe till mormor och morfar och satt på vinterdäcken, ja vi för jag hjäpte faktiskt till litegrann hehe. ska väl inte sticka under stolen med att det var Daniel som gjorde det mesta och jobbigaste men jag lossade och drog åt skruarna/bultarna eller vad det heter och det räckte gott och väl haha.

Levi sover för natten och jag har precis ätit lite macka. Nu har jag bänkat mig framför tv:n för om några minuter börjar Bonde söker fru :)

/B





pannkakor

Gav levi välling vid nio och somnade då och sover än, vaddå trött kille :p har snart sovit i 3 timmar och jag ska väl erkänna att jag med vilat så nu är jag pigg :)

Daniel har åkt till ica och handlat lite ingredienser till pannkakor som jag såklart glömde igår, så nu blir det att grädda massa pannkakor ( mumms).

/B


godmorgon

ja eller god och god. Levi vaknade för ett bra tag sedan men jag försökte få honom att somna om vilket inte va det lättaste så de var bara att gå upp ( som vanligt). Alltså är jag ego nu när jag skriver, -varför ska jag alltid gå upp på morgonen när Daniel med är hemma? Jag skulle med vilja ha sovmorgon ibland. gud vad glad jag skulle bli om jag fick höra - sov vidare du älskling, idag går jag upp med Levi. (skulle väl aldrig hända) Jag har alltid varit en morgontrött person men när jag väl kommer upp så går det bra, men lite extra sömn skulle sitta fint.

gud vad jag klagar klänner jag. Jag visste ju att det skulle bli tidiga mornar med barn men jag trodde faktiskt jag någon gång skulle få sova ut, men men supermorsan biter ihop, ler och ser glad ut. Jag har ju trots allt världen finaste son som jag gör allt, allt för! älskade lilla söta minimänniska, trots att du vill gå upp tidigt i ottan ibland och jag skulle göra vad som helst för att få sova vidare med dig så skulle jag aldrig vilja byta ut mitt liv som mamma till dig ( som jag skrivit hundra gånger förut). Det är så roligt att va mamma varje dag får man va med på nya tokigheter och bus som du hittar på :) Älskar dig till månen och tillbaka hundra gånger om! ♥





Galej

I dag har vi varit och Bowlat med Daniels familj och firat Emma, John och Sofie som fyllde år förra veckan, trevligt!

Nu väntar jag på att Emma ska bli klar så att vi kan bege oss till Bowlingen igen för lite galej (hon är seg som vanligt ;) ) ska bli kul med lite egentid, de behöver jag verkligen!

Ha en fin kväll! /B


mys

Idag har jag gjort som vanligt, plockat här hemma, lagat mat och lekt med Levi. Alltså vardagliga saker.

Ska snart lägga Levi för natten och gå över till Emma och Adam och ha fredagsmys med att se på idol och umgås. Daniel och Morten ska va hos oss och kolla på hockey ( som vanligt är dethockey)



I morgon ska vi fira att Emma och hennes småsyskon som fyllde år förra veckan med bowlingen och fika. På kvällen blir det ev att gå till bowlingen för att kalasa lite.

Ha en fin fredagskväll! /B

RSS 2.0