Fem år idag!!

Hej påer!

Sista dagen på året idag då och om dryga 12 timmar så är det ett nytt år med nya möjligheter. 2012 har varit ett bra och spännande år och jag bär med mig många fina minnen. Jag kommer aldrig att glömma 22 februari då jag tog ett positivt graviditet test. 10 april då vi fick se lilla Levi för första gången, full av bus i magen och sen dagen då han föddes 23 oktober. Att va gravid var verkligen en spännande och underbar upplevelse och jag längtar redan tills nästa gång även om det får dröja några år tills dess.

I dag har jag och min fina älskling varit tillsammans i fem år, fem underbara år! Jag ser fram i mot många,många fler år med massor av roliga saker och upplevelser. Du är mannen i mitt liv bättre pojkvän kan man inte önska sig, du är alltid rolig och glad och du lyser alltid upp min dag! Du är en sån fantastisk pappa till Levi och jag är såå glad för det. Jag älskar dig mest på denna jord ( och så klart Levi och lilla Diesel) du är världens bästa!

Denna finna bukett fick jag idag, överlycklig!

/B


Städ inför morgondagen

Hej!

I dag har jag försökt att städa lite men utan något direkt resultat, diskade lite och lagade sen i stället mat så nu finns det ny disk igen ;p.

Tänkte att jag ska försöka och ta tag i och städa snart igen det behövs verkligen om man säger så.

Kom nästan nyss hem från Ica, har handlat ingredienser till semifredon som jag ska försöka göra i morgon. Jag ser verkligen fram i mot morgondagen, jag har en liten bild i mitt huvud hur allt ska se ut, de blir säkert inte så men jag hoppas och tror i alla fall att de ska bli trevligt och att maten ska smaka bra.

I morgon har jag och Daniel varit tillsammans i fem år med. Jag hade aldrig kunnat tro att jag ett år senare skulle sitta med en liten bebis i min famn, som dessutom är våran. Det är sjukt vad mycket som har hänt 2012 och jag hoppas 2013 blir minst lika bra. Jag är så glad för allt som har påverkat mig positivt detta år och jag är obeskrivligt lycklig över våran lilla skatt som jag älskar enormt mycket!

/B


Tjugonionde december

Har nyss tagit mig ett långt varmt och skönt skumbad efter en liten promenad med Diesel. I dag har vi bara slappat framför tv:n och kvällen blir nog desamma. Skulle ha gått i väg till Hanna idag men det passade inte riktigt tidsmässigt eftersom Levi somnar för natten vid 8-9 och jag helst vill va hemma om jag kan, det får helt enkelt bli nästa vecka istället.

Igår var jag och Levi i alla fall med Hanna en sväng, det är så kul att träffa henne och man uppskattar stunderna mer eftersom de inte blir lika ofta. Vi var till bowlingen och åt lite mat, tyvärr så kände jag inte vad det smakade eftersom jag är förkyld men i dag har jag där imot fått tillbax både smak och lukt så det är skönt det, hatar att äta nät man inte känner vad det smakar, de känns så meningslöst!

På kvällen igår kom Karro och umgicks med mig och Levi. Cirre och Daniel gick till Kurt och var där några timmar. De har ju varit i Mexico i två veckor och kom hem i tisdags så Karro berättade lite för mig om sin resa, de hade simmat med havssköldpaddor - cool de vill jag med !! Levi fick även av dem en liten försenad julklapp, en skjorta och ett par byxor. Min bortskämda lilla unge det där asså ;)

I morgon ska jag ta tag i och städa lägenheten inför nyår och fixa och ha mig, även handla till efterrätten som jag tänkt och servera. Hade tänkt göra nuetella semifredo, har aldrig ätit det men de verkar så gott. Någon som ätit det?

Vi ska även spela nyårsbingolotto eftersom vi inte spelade på uppersittarkvällen. Vi var så sent ute efter lotter att vi inte fick tag i några, vi fick istället se på en film men de gick ju bra det med.

Nu ska jag göra mig lite julte som jag fick av Emma i julklapp, drack de i går med då kände jag inget så tänkte ge de en värdig chans i dag ;)

Ha en fin kväll /B


Badat

Levi och jag tog ett bad tillsammans i badkaret förut och de var så mysigt. Det är så roligt att han verkligen uppskattar och gillar att bada, han ligger där och ler och sprattlar med fötterna min lilla sötfis.

Det där med att jag skulle försöka få någon slags ordning i flyttkaoset sket sig. Ska försöka hinna det tills i morgon innan min kära vän Hanna kommer på besök! Det ska bli såå kul att träffa henne, hon bor och pluggar ju i Polen så det är inte alltför ofta som vi ses så det ser jag fram i mot.

Har även varit till Ica och handlat inför nyårsmiddagen och lite annat smått och gott, skönt att ha de gjort så man slipper att slåss med alla pensionärer på typ i morgon eller lördag!

Nu väntar sängen! God natt! /B


Flyttpackat för fullt!!

Har städat bort julgranen då den stod i vägen. Har även flyttpackat ner det mesta ur kökets skåpluckor. Vi har stallt in köksbordet i vardagsrummet så fyller vi köket med flyttlådor i stället för att bära ner dem i källare :p. Det är svårt att få någon slags ordning i denna flyttröra men jag ska försöka sen ;p


Julen

Hej!

Vi har haft en helt underbar jul. Våran första julafton firade vi i söndags hemma hos Emma och Morten med Daniels familj, vi åt god julmat och öppnade massa julklappar. Levi fick kläder utav sin farmor, utav Emma med familj fick han med kläder, bokstäver LEVI som man sätter på dörren och en leksak. Vi fick muggar och te, film, alkohol,en soptunna utav Emma med familj. Utav Daniels mamma och Anders fick vi pengar och en fin låda att lägga te i. ( kan ha glömt något) vi tackar för alla fina julklappar och vi är jättenöjda!

Julafton nummer två firade vi på julafton hemma hos min mormor och morfar tillsammans med mina kusiner Amanda och jossan och deras pappa Veijo. Vi åt god julmat vid två, kollade på Kalle anka vid 3, eller jag såg väl lite på tomteverkstaden sen sket jag it ;p. Efter det kom tomten och dela ut julklappar. Efter all julklappsöppning så fikade vi och sedan spelade vi vårat juklappsspel. I julklappsspelet så vann jag 2 ljuslyktor 1 ljus 2 filmer 1 mjölkskummare och 1 skål, ganska så bra saker :p.

Vi fick endel julklappar på julafton nummer två med. Levi fick kläder och ett par jättesöta skor utav Veijo,Amanda och jossan. Utav mormor och morfar (gammelmorfar och gammelmormor) fick han med kläder och två gosdjur. Utav mig och Daniel fick Levi kläder, påslakan från färg och form, aktivitetsbläckfisk, skallra från pumpkin, klossar från pumpkin, leksaksmobil, bit leksak, pekbok. Jag och Daniel fick en resväska, dammsugarpåsar (som jag önskar mig) stekpanna från Jamie oliwer serien, varsit parfymkit från mormor och morfar. Jag fick en film och hudvårdskit av jossan, av Amanda fick jag en handkräm och hundvårdskit. Av Daniel fick jag ett spel ( vem i rummet) och en klocka även de hade jag önskat mig. Det blev en heldel (kan glömt något) och jag är mer än nöjd över alla våra julklappar som vi fått, ett stort tack till alla fina!

Det vart en bra första jul för Levi och han skötte sig bra, han var lugn och satt mest och kollade på allt som hände runt omkring. på slutet av båda kvällarna blev han lite övertrött men de är förståeligt.

Nu tar vi det lite lugnt i några dagar och laddar inför nyår. Då kommer Emma med familj hit och umgås och äter trerätters, de ska bli mycket kul, de ser jag fram i mot.

/B


Dan före dopparedan

De visar grinchen på tv:n i dag igen så jag och Daniel sitter och kollar lite på den för igår såg jag inte så mycket.

Jag skrev ju om hur gnällig Levi var igår och han var verkligen övertrött. Han somna vid nio och när han vaknade för mat så trodde jag klockan var typ halv 3 ( min mobil låg på laddning i köket så visste inte vad klockan var) gick upp och böt blöja och la sen tillbax Levi i sängen så jag kunde göra mat åt honom. Han var jätteledsen och hungrig och det förstår jag när jag kommer ut i köket och kollar på klockan, den var halv 5 herregud vad länge han hade sovit, så länge har han aldrig sovit förut så han måste varit väldigt väldigt trött och hungrig med för den delen.

Nu sover han här i min famn min lilla kille, eller liten och liten för vet ni vad? I dag blir Levi två månader och de har varit de bästa och underbaraste månaderna i hela mitt liv. Du är de finaste i hela världen och jag älskar dig över allt annat på denna jord. Jag är så himla glad att du har kommit till världen, nu vet jag vad riktig lycka är!

Ska hoppa in i duschen och fixa mig lite innan vi ska åka till Emma och Morten för julfirande.

Hur spenderar ni eran dag så här dan före julafton?

/B


Pluttunge

Äntligen har Levi somnat om man får säga så. Han var så gnällig och kunde inte komma till ro, först trodde jag att han var med hungrig så gjorde lite mer mat men de var inte mycket han åt och då kolla jag blöjan men den var tom så jag antar att han bara var övertrött för när jag la ner han i vagnen och körde han fram och tillbaka lite så somnade han ganska så fort, lilla plutt. Nu sover han i alla fall och jag hoppas att han sover till halv 2- halv 3 som han brukar så jag kan få lite egentid och slå in lite julklappar innan jag tänkte gå och lägga mig.

I morgon ska min lilla familj till Emma, Morten och Adam och ha en mini julafton, Daniels mamma och småsyskon kommer med, det ser jag fram i mot jag tror det blir trevligt!

På kvällen så ska jag och min lilla familj ha mys och spela Bingolotto på uppersittarkvällen, jag hoppas såklart på storvinst ;)

Nu väntar jag på att Daniel ska komma hem, han har varit på rastpunkt och tagit några öl där och han skulle ta med hamburgare till mig, är jättehungrig!!

Ha en fin lördagskväll! /B


Hallsberg

Hittade en blå fin tröja som jag nog ska ha på julafton när vi var till Hallsberg. Vi köpte även nyårskläder till Levi och några andra fina plagg, så det blev lyckat!

Stannade även till på netto och köpte lite saker till julklappsspelet som vi ska spela på julafton och i år ska jag inte skriva vad jag köpt som jag hade gjorde förra året haha ( min kusin läser ju min blogg så hon visste ju vad jag köpt).

Nu ska jag röja lite här hemma och sen gå ut med Diesel medans grabbarna ligger och tar igen sig på soffan.


Tjugoandra december

Hej!

I går så träffade jag och Levi Bella och det var verkligen på tiden, var till bowlingen och åt och satt där och pratade en massa, vi hade ju inte setts på länge så vi hade en del att prata om, de var mycket trevligt. Levi fick jättesöta kläder utav Bella med och jag är säker på att Levi kommer att bli mycket söt i dem, tusen tack!

Nu ska vi snart åka till Hallsberg och kolla om jag hittar något på lindex som jag kan ha på julafton för jag har nämligen inte hunnit köpa något, men hittar jag inget där så får jag väl dra något gammalt över mig som vanligt :/.


/B


???

Att du inte har funnits för mig under mina 21 levnadsår och nu helt plötsligt börjar visa intresse känns för mig helt fel. Jag kanske är dum och konstig som känner så, jag kanske borde va glad för att du äntligen börjar bry dig lite. Eller bryr du dig egentligen? Eller är det bara Levi du vill träffa? Jag har lite svårt för hur du tänker. Ska jag behöva få ett barn för att du ska höra av dig och villa träffas. Jag är faktiskt lite skeptisk!!

Så många blandade känslor på en och samma gång!

Hur skulle ni gjort?


Tjugonde december

Godmorgon påer!

Levi har nyss fått lite mat och vart trött och somnade om, så nu ligger han här på mitt bröst och sover så sött. Själv ska jag stiga upp och gå ut med Diesel och sedan fixa och dona inför dagen.

Vid ett ska vi va borta vid BVC för återträffen av föräldrargruppen men de brukar gå fort tills att klockan är ett så.

Ha en fin torsdag! /B


Födelsedagsfirande

Kom hem från födelsedagsfirande för några tinnars sedan. Det var trevligt, de bjöds på smörgåstårta och gofika mkt gott vare.

Levi har somnat för natten och jag ska med gå och lägga mig för jag börjar bli trött men först måste jag förbereda natten med att fixa flaskor och sådant för matning.

Hoppas ni haft en bra dag, de har vi! /B

( bild på en utav presentera jossan fick utav mig ;p )


Nittonde december

Har fixat mig lite grann medans Levi ligger och sover för vid fem/sex(?) så ska vi åka till Finnerödja med morfar/gammelmorfar för att fira Jossan som fyller 17år, ett stort grattis till henne!

I dag har vi inte gjort mycket mer än att ha varit hemma och gjort vardagliga saker, lagat mat, gått ut med Diesel m.m men tiden går lika fort för det och jag kände att det var skönt att inte ha något inplanterat förens vi skulle åka till Finnerödja.

I morgon ska vi på återträff av föräldrargruppen och så ska vi äntligen träffa Jannika och hennes lilla Hugo så i morgon blir en dag att se fram i mot :)

/B


Heldag med Emma och våra pluttungar

Emma och Adam åkte nästan nyss hem, Levi slocknade efter att han fått i sig lite mat och ligger nu och sover. Vi har haft en heldag tillsammans och kollat lite i "alla" butiker här i "stan" haha! Hitta lite julklappar och presenter som jag ska slå in. Vi har även avnjutit en lunch på bowlingen, en kyckling/bacon sallad åt jag alltid lika gott!

I dag blir min prins åtta hela veckor, vart tar tiden vägen egentligen som jag så många gånger undrat. Jag hoppas inte bebistiden går allt för fort för det är så himla mysigt samtidigt som det är så kul att följa hur han växer och utvecklas.

Här kommer en bild från dagen på kusinerna, dock inte den bästa!

/B


Sjuttonde december

Godmorgon!

Ut med Diesel strax och sen göra sig i ordning för dagen!

Ha en fin tisdag!

/B



-.-

Nybadad och fin! :)


Från 56 till 62

Levi ligger i sin vagn och sover och har gjort det sen Daniel åkte till jobbet. Han måste ha varit väldigt trött för han brukar numera vara vaken mesta delen av dagen och somna vid typ sju-åtta och sedan vakna vid halv två - halv tre. Han brukar mest ta powernaps under dagen, jag tror att det kommer att bli en lång och jobbig natt för min del, Levi kommer säker att vilja va vaken eftersom han sovit så mycket nu och sover än men men det gör inte så mycket för jag är numera ganska så utvilad eller så har jag vant mig med lite sömn.

Jag har plockat bort endel kläder i storlek 56 ur Levis låda och ersatt med kläder i storlek 62. Han var ju 58cm i dag när han mättes så det är inte så konstigt att kläderna börjar bli försmå (förkorta i alla fall).

I dag får det bli ett kvällsbad för Levi när han vaknar så han är ren och fin i morgon när han ska träffa kusin Adam och faster Emma ;p

/B


Barnmorskan och bvc

I dag har vi varit till barnmorskan på efterkontroll / eftersnack ;p. Vi pratade bla lite om hur jag upplevde förlossningen och så fick jag väga mig, kolla blodtryck och järnvärde. Skaffade också minipiller, här blir det inge mer barn på ett tag inte ;) hehe!!
Passade även på att väga och mäta Levi var typ tre veckor sen sist om jag mins rätt. Han väger numera 5,4kg och är 58cm lång så han är en stor liten kille min lilla pluttis.

I morgon ska Levi och jag umgås med Emma och Adam, en heldag ska vi ha. Kolla lite i leksaksaffären bla och äta på bowlingen (?). Vi är numera snart stammisar på leksaksaffären så ofta som vi har varit där på sista tiden.

/B


Älskade vän

Gud vad jag älskar min lilla skruttis. Du är den finaste killen i hela världen och jag älskar att vara din mamma. Att vakna upp till dina söta små ljud och leende är det bästa jag vet. Du är min skatt och Jag är såå himla lycklig att jag har dig, du är meningen med livet!


Lucia/ packat

Var och kollade på luciatåget i centrum förut, min kusin jossan var med och var tärna och de var riktigt duktiga, de sjöng jättefint! Mormor lurade dit mig till fyra för hon hade fått för sig att de var då de skulle sjunga men det var inte förens vid fem så där fick vi stå i lite mer i en timme och frysa och gilla läget.

Nu på kvällsqvisten så har jag packat några lådor och jag hittade massa väskor som jag hade glömt bort att jag hade plus att jag hitta mitt minneskort till en mobil som jag hade för typ fyra år sedan som jag letat efter i flera år- lycka!! Finns massa bilder där från min sista semester med mamma och lillebror så de är värdefulla för mig. Nu måste jag bara hitta ett sätt att få dem till datorn så jag kan framkalla dem.

Nu ska jag i alla fall sova, i morgon väntar ett barnmorskebesök och ev BVC besök och så kommer Bella hit med, trevligt :)

/B


Tredje advent

Hej!

I dag är det tredje advent och snart bara en vecka kvar till julafton. Jag har fortfarande inte köpt klart alla julklappar så de måste jag försöka hinna med denna vecka, hur det nu ska gå vet jag inte riktigt eftersom jag har fullt upp men på något sätt går det alltid.

I dag tänkte jag att jag skulle försöka att packa ner lite mer saker i flyttlådor om jag har tid. Det känns som det är saker och lådor överallt här hemma, så måste försöka få någon slags ordning.

/B


Femtonde december

I dag har jag hunnit med en massa känns det som. Jag har städat lite här hemma medans Daniel har tagit hand om Levi. Sen har jag lagat mat och tvättat.

Vi har även haft besök av familjen Qvist/Paulsen och de var lika trevligt som alltid. Emma och jag tog en promenad med diesel och det slog mig nu att det nästan är två månader sen sist som vi var själva ett tag även om det inte var länge.

I morgon är det söndag igen och då laddar jag upp för kommande vecka. På måndag ska jag till barnmorskan och BVC och så kommer även Bella hit. På tisdag kommer Josephine hit från min gymnasieklass, det ska bli kul var ju inte igår om man säger så. På onsdag ska jag till finnerödja för att fira min kusin som fyller år. På torsdag ska jag på åter träff av föräldrargruppen. På fredag och lördag vet jag inte riktigt ännu och på söndag ska vi på mini julafton hos Emma och Morten (?) och ha uppesitarkväll. Känns som det kommer va en fullspäckad vecka med andra ord.

Nu ska jag sova i morgon väntar en slappar dag! Gött ;)

God natt! /B


Hallsberg - Kumla nästa!

Har lämnat av Diesel hos mormor och morfar och sitter nu i bilen på väg till Hallsberg och Kumla för att handla lite mat och kanske någon julklapp om jag hittar någon passande.

Ikväll blir det nog mys framför tv:n med min lilla familj - gillart!


Fjortonde december

Hej härliga fredag!

Var ute på en promenad med barnvagn och hund förut och de var inte det lättaste kan jag säga. Diesel ville gå kors och tvärs över vägen hela tiden så det var lite jobbigt, så hund med löpparlina och barnvagn är inget jag rekommenderar i alla fall inte med långt koppel i alla fall.

När jag loggade in på bloggappen så ser jag på blogg.se framsida att ett youtube klipp har uppmärksammas så jag kollade på det direkt. Det är en tjej som heter zara Larsson som har gjort en låt som heter uncover och hon är sjukt bra så det tycker jag att ni ska kolla upp och lyssna på.

Idag ska jag försöka få med Daniel till Ica maxi i Kumla för att storhandla lite, jag hoppas att han vill med. Kanske kan svänga förbi Hallsberg med och gå in på lindex en snabbis med, de skulle va kul :).

Ha en fin fredag!

/B


Trettonde december

Hej påer!

Idag är det ingen sommarvärme ute direkt, -22 var det vid halv åtta när jag pratade med mormor i telefon så i dag vill jag helst hålla mig inne.

Kollar lite på lyxfällan och Levi ligger ihopkurad som en liten köttbulle på min mage. Ska lägga ner honom i vagnen och hoppas på att han inte vaknar så jag kan städa lite.

Det hände något kusligt i morse när jag skulle ge Levi mat i sängen, lampan som jag brukar ha tänt vid matning släcktes. Jag tänkte att den var tvungen att laddas eftersom sladden inte var i lampan och jag använt den mkt på sista tiden men när jag provade att sätta på den igen så funka den som vanligt, snacka om att jag blev rädd när jag satt där i mörkret...

/B


12-12-12

I dag har jag och Levi fikat med Louise och Lexie på bowlingen, det var trevligt. Efter vi fikat så gick jag och Levi förbi ica en sväng och handlade lite till morgondagens måltid då jag har tänkt att göra janssons, men det blev även lite annat med.

I morgon har jag tänkt ta tag i städningen här hemma för det ser ut som tredje världskriget här nu igen. Så jag hoppas att jag får lite sömn i natt så jag orkar det. Tänkte även flyttpaka lite med men får se vad jag hinner med och orkar.

Jag ser fram i mot att flytta mer och mer nu, i början var jag lite skeptisk men nu börjar det kännas riktigt bra så jag hoppas att det blir det med. Sen är ju det här med att packa ner och upp allting mindre kul ;).

Nu har Levi somnat efter att han har fått lite mat i magen så jag tänkte med sova. God natt!

/B


Dagens tisdag

Sitter nerbäddad under täcket i soffan och har nyss ätit kvällsmackor, Levi ligger i vagnen och sover, äntligen om man får säga så. Han har varit vaken hela dagen i stort sätt och efter att Emma och Adam åkte så var han väldigt gnällig (och var de lite när emma passa honom med) så jag badade honom och gav han lite mat och efter det dröjde det inte länge förens han somna. Han var nog övertrött min lilla pluttis ;p.

Nu funderar jag över i fall jag ska städa lite här hemma för det behövs verkligen eller om jag ska göra det i morgon.. Tror det blir det sistnämda eftersom jag känner mig lite trött.

I morgon ska jag och Levi fika med Louise från mammagruppen och hennes lilla söta Lexie, det blir trevligt jag hoppas att Levi är på bra humör bara :).

/B


Elfte december

Här hemma har vi varit vakna sedan Daniel åkte till jobbet eller lite innan till och med ( 5 typ), men vi har vilat lite här i soffan och det gör Levi fortfarande. Han ligger så sööt här på min mage och sover och man kan inte annat än le när man ser på honom, i dag vaknade jag av att han låg och log och gjorde söta ljud - finns nog inget bättre sätt att vakna på, att det är mitt i natten eller tidig morgon och att man är trött och skulle vilja sova mer glömmer man ganska så snabbt då, min sötfis.

I dag har mina favorit killar namnsdag så ett stort grattis till min underbara pojkvän Daniel och till min lilla skrutt Levi som heter Daniel i andranamn.

Nu kommer snart Emma och Adam hit. Jag ska tvätta och Emma ska hjälpa mig ta hand om Levi.

( Diesel gillar amningskudden )
/B


Tionde december

Äntligen funkar bloggappen igen så nu kan jag uppdatera igen wiiee!

I lördags så var vi som sagt på 1 års kalas för Adam, det var trevligt och han verkade uppskatta våran present. På kvällen gick hela familjen till Kurt och jennie, Daniel skulle dit och va med Kurt och jag ville inte va själv hemma så jag (Levi och diesel) följde också med, det var okej!

I dag har Levi, Diesel och jag varit i Röfors hos Emma och Adam och umgåtts och de var lika trevligt som alltid!

I morgon kommer Emma och Adam hit och hjälper mig att ta hand om Levi så jag kan tvätta eftersom Daniel är på jobbet och det tar hundra år innan man får en bra tvättid som passar bra. Så det är tur jag har en sån snäll vän som ställer upp, de uppskattas verkligen!

I morgon blir Levi 7 veckor, alltså 7 VECKOR det är helt jävla sjukt vad fort det tiden går. Det kändes som nyss som vi åkte in till BB, men icke. Nu har våran lilla prins förgyllt våran vardag i snart två månader och jag kan inte tänka mig hur våra liv skulle se ut utan honom, vad gjorde vi innan lixom? Nu försvinner dagarna i ett nafs, att bara va hemma och ta hand om min lilla skatt är så himla underbart, jag önskar man kunde pausa tiden litegrann.

Nu diska lite flaskor innan Levi vaknar!

( Adams present)

/B


Sjunde december

Hejsan!

I dag har vi varit till "stan" haha centrum kanske rättare sagt och handlat lite på Ica. Vi har även tippat lite på olika hockey matcher, men varken jag eller Daniel fick in något utav våra tipp. Daniel köpte några öl på systemet och köpte med en cider som jag avnjöt, det var nästan ett år sedan sist jag drack alkohol så det smakade inte exakt likadant som jag mins men det kanske är för man är ovan eller vad man ska säga, ganska god var den i alla fall. Vi var även inne på leksaksstoppet och köpte en födelsedagspresent tilö Adam som jag kollat ut lite i smyg när jag varor där med Emma, jag hoppas att han kommer att gilla den.

Nu här i kväll så har vi kollat lite på hockey och även finalen av Xfaktor. Daniels vän Danne har även han gjort oss sällskap.

Nu blir det fix för att kunna gå och lägga sig. I morgon blir det 1års kalas firande.

/B


Sjätte december

Hej!

Idag har jag inte gjort mycket på hela dagen endast varit ute med Diesel en gång och tagit hand om Levi.

Nu sitter vi nerbäddad under täcket i soffan och kollar på teen mun, Levi ligger på min mage och sover,MYS!

I morgon är det fredag och då är Daniel ledig, det gillas. Får se vad morgondagen har att bjuda på.

Sötaste lilla Adam fyller ett år i morgon, jag kan inte fatta att det redan har gått ett helt år sedan han föddes för det känns typ som igår, helt sjukt. Tiden går verkligen för fort så jag njuter för fullt av att bara va hemma och ta hand om min lilla skatt!

/B


Packat

Denna kväll har jag flyttpackat de 6 lådorna som Daniel hämtade från Ica häromdagen och jag kan säga så mycket som att det kommer att behövas hur många låder till som helst.

I en och en halv lådor så är det fotografier från när jag var liten i album. I två är det bara filmer och de andra två är det kläder som levi har att växa i och kläder som jag har vuxit ur som jag vill komma i igen. Så än så länge finns det massor kvar att packa.

Har även hunnit med att kolla på bonde söker fru, det får man ju inte missa. Jag blir så glad av att se på de när jag ser folk som är nykära och lyckliga. Ibland saknar jag att vara nykär allt var så mysigt och puttinuttigt även om jag har det bra nu med såklart men jag tror ni kanske förstår.

Nu vaknar Levi snart så jag ska ge honom mat och sen krypa ner i sängen och sova och vänta på att pappa D kommer hem.

/B


Hur tänker folk egentligen?

Vilket ruggigt snöoväder vi har idag det blåser som bara den och så fort vägarna har plogats så fylls de lika fort med snö igen.

Jag och Emma gick till killevippen i morse med Levi och Adam och de var kallt, hade det inte blåst så mycket så hade det varit okej. Väl framme så gick vi in, det var första gången jag var där så jag kollade mig omkring,och jag tror faktiskt Levi kan få många roliga lekstunder där. Vi var nog ensam där i en timme ungefär innan det kom en mamma med sina två barn. Men när de kom så var vi tvungna att gå för hennes barn hostade massor, hon sa att hon trodde det var något virus till kvinnan som jobbade där. Herregud säger jag bara, man tar väl inte sig ut i ett snöoväder med sina sjuka barn, hur tänker hon egentligen? Tänker hon inte på att de kan smitta andra barn. Både jag och Emma var livrädda för att Levi och Adam skulle bli smittade och bli sjuka så vi stack nästan på än gång när de kom. Kanske inte så snällt när hon hade med sig fika som hon ville bjuda oss på men mitt barns hälsa går först!!
Nu får det nog dröja ett tag innan vi sticker dit igen.

Nu ska jag mysa ner mig under min filt i soffan och kolla på one three hill senare ska jag försöka hitta ork till att flyttpacka.

/B


Killevippen

Godmorgon påer!

Levi har fått i sig lite mat, nu ska jag äta lite frukost och fixa mig och allt annat som måste fixas för att sedan invänta Emma och Adam och bege oss vidare till killevippen, spännande!

Daniel tog hem lite banankartonger från Ica igår när han var där så i dag om jag har tid så tänkte jag börja packa lite smått. Det typ fyra veckor kvar till vi ska flytta och jag har en känsla av att det kommer ta tid att packa ner allt :p. Lika bra att va ute i god tid.

Ha en fin dag!

/B


Mitt gamla jag

Snart är detta år slut och alla börjar det nya året med massa nyårslöften som de flesta bryter efter några veckor. I alla fall är jag sån.

I början av detta år så hade jag börjat ett helt nytt liv, åt hälsosammare och rörde på mig (promenerade). Men efter en och en halv månad så fick jag reda på att jag var gravid och återgick till mina gamla vanor eller rättarsagt ovanor. Det var dumt gjort och så här efteråt ångrar jag att jag inte fortsatte att äta rätt. Fortsatte i alla fall och rörde på mig en långbit in i graviditeten och de är i alla fall bra! Att jag gick tillbaka till mina gamla vanor var nog för att jag ändå skulle gå upp i vikt och hur mycket jag än tränade så skulle det inte märkas någon skillnad.

Men nu är jag taggad till tusen att ta tag i mitt liv, jag hoppas att jag har tillräckligt med motivation att klara att börja gå ner i vikt och leva ett hälsosammare liv.

Min motivation är: Att gå ner till min normalvikt som jag hade för 4-5år sedan då jag kände mig snygg, var snygg, hade ett jävligt bra självförtroende och trivdes bra med mig själv. Bilder från då motiverar mig och även gamla klädesplagg som jag vill och ska komma i igen. Jag blir även motiverad när jag ser på Levi, jag vill inte att han ska ha en överviktig mamma som bara bli fetare och fetare och som inte tillslut orkar att leka med honom. Jag vill inte heller att när han börjar dagis att hans kompisar ska säga - vilken tjock mamma du har, varför är hon så tjock? osv. Barn kan vara så dumma mot varandra och jag vill inte att Levi ska behöva vara med om att någon säger så till honom. Jag vill heller inte bli sjuk och få massa onödiga sjukdomar av att jag är överviktig, jag vill leva så länge som möjlig för min och Levis skull.

Jag vet att denna resa inte kommer att bli lätt men jag hoppas på stöd från mina nära och kära och peppande kommentarer från er här på bloggen skulle göra mig mycket glad!

Jag har redan gått ner till min vikt som jag hade när jag skrevs in i vecka 12 hos bm (gjorde de bara efter två- tre veckor)och även -3kg extra. Det gör mig med motiverad!!

Tänker börja mitt nya liv i början på januari då det gått lite mer än två månader efter förlossningen och då är det okej att börja träna.

Om det finns någon som vill börja träna med mig så är det bara att höra av sig, lite träningssällskap är bara trevligt.

På tal om någonting annat, nu har min skatt somnat i min famn efter lite mat så sängen kallar. God natt!

/B


Besök av Emma och Adam

I dag har jag och Levi haft besök av Emma och världens sötaste lilla gulladam. Vi fikade och bara umgicks, de var lika trevligt som vanligt!

Nu ligger Levi och sover och jag ska ta mig julknäckesmörgås med julskinka på, det är ju föör gott! Och kolla på Sveriges skönaste gårdar.

I dag har Levis vän äntligen tittat ut, en söt liten Hugo. Ett stort grattis till Jannika och David, jag är superglad för eran skull och önskar er all lycka till! Ni kommer bli världens bästa och finaste föräldrar åt eran lilla prins.

I morgon ska jag och Emma gå till killevippen med Levi och Adam, de ska bli kul. Har inte varit där ännu så det ska bli intressant, träffa lite mammor och deras barn, förhoppningsvis kanske man kan byta några ord med någon.

/B


Tredje december

I dag har jag varit flitig här hemma. Jag har städat lägenheten lite grann så i morgon ska jag bara dammsuga och skura golven. Jag har även satt upp våran gran och pyntat, i år så har vi röda och svarta kulor + gitter. Hade velat haft polkagris stänger som man kan hänga i granen, de brukar vi ha men har inte sett till några i år så vi får va utan.

Levi har börjat hitta tillbaka till sitt rätta jag och sover nu för fullt i vagnen och har gjort i några timmar.

Jag har nyss ätit julknäckesmörgås med julskinka på så jag är mätt och belåten efter all städning.

Nu blir det att kolla på SOS uppdraget med min hundvän, gos!

Hoppas ni har haft en bra dag i kylan

/B


Första advent

Jag vet inte riktigt vad det är med min lilla kille, han vill bara ha närhet hela tiden så jag får ingenting gjort här hemma, min mysunge! Vagnen vill han absolut inte ligga i men nu har jag lagt han i ett täcke och burrat in han i det och de verkar funka bra för nu har han sovit några timmar :).

Jag har hunnit med och bakat Rocky road blev inte lika goda som förra året men de berodde på blockchokladen, skulle nog ha tagit Marabou i stället men men.

I morgon ska jag försöka få upp granen om det finns tid till det.

I morgon ska min vän Jannika bli igångsatt och äntligen få träffa sin lilla prins så i morgon går tankarna lite extra till henne, jag hoppas att det kommer att gå bra!

/B


Första december

I dag har jag hunnit med ungefär lika lite som igår. Levi har velat ha närhet hela denna dag med och lägger man ner han i vagnen så vaknar han nästan direkt. Hade tänkt att jag skulle klä granen i dag och baka julgodis men det får bli när det finns tid till det, Levi kommer så klart i första hand. Men julskinkan har jag i alla fall fixat och åh så god den var :)

Nu ska jag diska lite flaskor och sen ta en dusch, känns behövligt efter alla spyor jag fått på mig i dag hehe ;p

/B


Klä granen

Nu har äntligen Levi somnat, han somna bara om en halv timme typ efter att han fick mat vid sex. Han har vaknat några gånger i natt och varit vaken minst en timma varje gång så sömnbrist har jag idag om man säger så., men vad gör det om hundra år.

Ska försöka få upp julgranen nu när Levi sover och sen sätta in julskinkan i ugnen. Brukar vara i mot att man ska julpynta så tidigt men eftersom vi ska flytta så känns det skönt att göra det tidigt så det inte känns som om man bara tar upp och ner allt pynt. I vanliga fall brukar jag sätta upp adventsljusstakarna vid första advent och sen julpyntet en vecka innan jul ca och sen julgranen dagen innan. Men nu hinner man få in julkänslan, mys!

/B


Frågor

När man inte har något bättre för sig så här tidigt på morgonen och väntar på att sin lilla bebis vill somna om efter lite mat ätande så kan man som jag, roa sig med att svara på frågor om graviditeten och förlossningen!

När fick du reda på att du var gravid? 22 februari 2012
Hur gammal var du? 20
Hur tog din partner det? Chockad men glad ( de var vi båda)
Mådde du mycket illa? Nej ingenting
Hade du mycket halsbränna? Nej hade det endast de sista 5-6-7 veckorna och då oftast när jag skulle sova.
Var du känslig? I början av graviditeten så tycker jag att jag hade väldiga hormonsvängningar i alla fall ;), men känslig är jag alltid så Ja!
När kände du bebisens första sparkar? I vecka 17-18
Var du ofta orolig? Ja jag var nog väldigt orolig under hela graviditeten men olika saker från vecka till vecka.
Sparkade bebisen mycket? Ja det tycker jag allt.
När började du läcka bröstmjölk? Gjorde aldrig det
Fick du bristningar? Ja
Blödde du någon gång? Nej
Hur många Ultraljud gjorde du? 2 kub-ultraljud och rul-ultraljudet
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Jag hade inte tänkt så jättemycket på hur jag ville att den skulle bli istället ta det som de kommer. Man kan ju endå inte bestämma hur det ska bli. Men ville ha så mycket smärtlindring som möjligt eftersom jag är så känslig så trodde jag att jag skulle behöva det men så blev det inte, endast lustgas och knappt det eftersom jag inte var så bra på att använda den. Sen ville jag att Daniel självklart skulle klippa navelsträngen. Och att vi efteråt skulle få en stund för oss själva bara vi tre.
Hur började din förlossning? Med att Slemproppen gick och jag fick värkar.
Hur många timmar tog din förlossningen? Från första värk: nästan 18 timmar.
Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt? Vaginalt.
Hur mycket var du öppen när du kom in? 8 centimeter :O
Vilken smärtlindring tog du?Lustgas
Dragen med sugklocka? Nej
Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen? 35 minuter
Blev det komplikationer? Nej
Vad tyckte du var jobbigast? Inget, inte vad jag kommer på i alla fall.
Var du rädd för något? Ja att jag skulle spricka och att det skulle hända något med mig eller bebis.
Skrek du? Ja, när barnmorskan sa - det är tillåtet att skrika hur mycket du vill. Efter det så skrek jag och visade känslor en hel del, fick lite ont i halsen efteråt haha!
Hur många var inne i förlossningsrummet? Som mest 5 med mig och Daniel.
Hade du någon nära med dig? Ja min fina pojkvän Daniel
Fick du sy? Nej
Vilken vecka födde du i? 40+3
Vad var vikt och längd på bebisen? 3135 gram och 49centimeter
Ammar du? Nej
Hur gammal är bebisen nu? Fem och en halv vecka
Vad tyckte du om förlossningen? Spännande, lite läskigt och helt underbart speciellt när de la upp Levi på mitt bröst - helt klart ett minne för livet!
När kommer nästa barn? Om vi ska ha något mer så vill jag ha de om 2-3 år eftersom jag inte vill att de ska skilja allt för många år i mellan dem. Vi helst också jobba något år innan med.



Närhet

I dag hade jag räknat med att få gjort en hel del. Levi brukar alltid sova flera timmar i sträck i sin vagn på dagarna så man får lite egentid och så jag hinner plocka lite här hemma. Men idag har han velat ha närhet hela dagen, så fort jag eller Daniel har lagt ner honom i vagnen när han har somnat i någon utav våra famnar så har vaknat på än gång, 15-20 min sov han kanske som mest i vagnen i dag om ens det.

Vid runt sju eller nått så sover Levi i alla fall i Daniels famn så jag kan få gör lite utav de jag hade tänkt göra i dag, så plockar lite i köket och tar fram lite julsaker. Adventljusstakarna och några tomtar åkte fram, i morgon så åker nog granen med fram. Det känns som om alla är så tidiga med att pynta i år så jag tänker va lika tidiga jag. Jag älskar julen, det är så mysigt!

Nu ska jag krypa ner och sova hos min fina familj, god natt!

/B


RSS 2.0