Fredags städning

Hej fredag!

Vi ligger fortfarande kvar i sängen och myser, Levi ligger i mitt knä mot amningskudden och tittar på mig och ler samtidigt som han hickar, min sötunge det där :).

Vi ska strax gå upp och äta lite frukost innan det är dax för mig att börja städa lite här hemma. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag kan inte förstå vart allt skit kommer ifrån (på golven ) sen att det nu är stökigt kan jag förstå eftersom jag inte lika ofta har tid eller ork att städa. Men jag trivs verkligen inte när det är stökigt och ligger saker över allt så idag ska jag ta tag i det tänkte jag.

Ha en fin fredag!
/B


Julklappar

Hej!

Idag har jag och Levi umgåtts med Emma och Adam, vi var och fikade på bowlingen och kollade lite på leksaksstoppet och knatte kläder. Köpte en julklapp från pumpkins på leksaksaffären, jag har verkligen förälskat mig i alla dessa söta pumpkins saker de är verkligen så fina. Köpte även en alfons body på knatte kläder som Levi ska få i julklapp. Det är så svårt att köpa julklappar till små bebisar så jag köper lite saker som Levi får användning av så småningom. (Lägger in lite bilder på vad Levi önskar sig i julklapp utav tomten ).

I morgon är det äntligen fredag vilket betyder helg och att Daniel är hemma! Ska försöka att städa och julpynta lite här i morgon, i alla fall ställa fram ljusstakarna och lite ljus. Ska nog även grädda julskinkan och baka lite julgodis om tiden finns.

Hoppas ni har haft en bra dag i kylan!

/B


En månadskontroll

En månadskontrollen gick bra, allt såg så fint ut så jag är glad! Passade även på att väga och mäta Levi och han går upp i vikt i rasande fart och växer på längden gör han med, han väger numera 4565g och är 55lång. BVC kvinnan sa att han går upp så fint men jag är orolig för att han går upp alldeles för mkt i vikt ;o hur mycket går era små upp per vecka? Eller gick upp så här i början?

Var även och hämtade ut två små julklappar till Levi en mobil som han så småningom kan använda och en pipleksak!

Vi passade även på att gå in på Ica och handla lite, köpte (läs dyr)en julskinka som jag länge velat göra, så i morgon tror jag allt att den ska få åka in i ugnen och då hoppas jag verkligen att den ska smaka bra!

/B

( dålig bild men det är julklapparna jag hämtade ut)


Snö

Hej!

Igår kom snön hit och det har snöat hela dagen i dag med men eftersom det fortfarande är plusgrader ute så är det slaskigt, inte så kul när jag och Levi ska gå till BVC om ett tag. Förhoppningsvis så är gångbanorna inte så slaskiga eftersom de är plogade.

Vi ska även passa på att gå förbi Ica och Olles och hämta ut mina julklappar som jag beställt till Levi, fick ett sms om att de hade kommit :)


/B


Utvilad

I dag känner jag mig faktiskt ganska så utvilad om man jämför med igår. Så det är riktigt skönt. Har till och med hunnit och lagat mat i dag innan Daniel kom hem från jobbet. - Duktiga jag!

I morgon ska jag och Levi till BVC för 1 månadskontroll, alltid lika spännande med dessa BVC besök för att se hur mkt Levi har ökat i vikt och längd men i morgon är det lite mer än så som ska ske mer än det vet jag inte.

Nu sitter jag här i soffan med min killar. Daniel bredvid, Levi på mitt bröst och diesel under soffan ( hans plats) och kollar på hockey Växjö - färjestad. Ska strax lägga i från mig Levi och äta lite glass som min snälla pojkvän köpt till mig, lite tisdagsmys!

/B


Sova

Levi har precis ätit och ligger nu i min famn, jag väntar på att han ska somna så jag kan lägga ner han i spjälsängen.

Jag blir så glad när jag sitter här och kollar på min lilla familj som ligger här bredvid mig i sängen och sover. Det är en underbar känsla att kolla på dem, jag blir varm i hela kroppen av glädje när jag tänker på att dem tillhör min egna lilla familj!

I dag har vi varit och firat mormor som fyllt 66år, det bjöds på gofika och tårta.

Kvällen har spenderats framför tv:n med familjen, vi kollad på pengarna på bordet.

Nu är det dax att sova och hoppas på några timmars mer sömn i natt.
God natt!

/B


Ett år sedan

Hej alla fina!

I dag känner jag mig inte som en människa direkt, har knappt fått en blund på hela natten. Vid 1.40 vaknade Levi och jag gick upp för att fixa mat till honom efter det somnade han om, men tyvärr varade det inte länge då han vaknade med magknip. Efter ett tag fick jag honom att somna igen och vaknade vid 3.30 och sen dess har jag varit vaken så jag är mkt trött. Jag borde kanske inte klaga över att jag är trött för jag kunde ha det värre, Levi kunde haft kolik och skrikit flera timmar i sträck. Nu är han mest bara vaken och ligger och kollar, det är inte så kul när man vill sova men jag antar att det blir bättre om några månader när han fått in lite rutiner. Nu vid 11.30 somnade han äntligen och sover fortfarande, jag antar att han med var trött, jag borde också vila mig nu när jag har chansen men det finns alltid något annat som behöver göras och så är det skönt med lite egentid.

I dag är det min mormors födelsedag så i eftermiddag när Daniel kommer hem så ska vi åka dit och fira henne.

Inte nog med att min mormor fyller år, det är nämligen ett år sedan jag och Daniel förlovade oss. Min fina fästman jag älskar dig, jag är lyckligtlottad som har dig i mitt liv, du muntrar alltid upp mig när jag är ledsen och finns alltid där för mig, jag är glad för att du har valt just mig att dela ditt liv med och ingen annan. Du är mannen i mitt liv för mig finns ingen annan än du. Jag är så glad för att det är du som är pappa till Levi, för du är en jättebra pappa och jag vet att du alltid kommer finns där för honom vad som än händer. .

Jag är lycklig helt enkelt!

En underbar pojkvän/fästman, världens underbaraste sötaste son och gulligaste hunden Diesel - det är min fina familj!

/B


Julklappstips tack!

Det är så roligt att köpa massa julklappar men jag vet nästan aldrig vad jag ska köpa för något så förslag mottages gärna, till: Bebis (Levi) ettåring (kille) tjejkompis, kille (45+) mormor och morfar.

Beställde i alla fall hem två julklappar till Levi från stor och liten det var 15% rabatt om man uppgav familjeliv som rabattkod så passade på.

Nu ska jag snart kolla på så mycket bättre och vänta på att Daniel kommer hem från Karlstad, han har varit på hockey där nämligen ;p

/B


5år

I dag har hela familjen varit till mammas grav och satt en bukett med blommor. Det var första gången som Levi var med tills sin mormors grav.

I dag är det nämligen fem år sedan min mamma lämnade jorden och blev himlens finaste ängel. Det är fortfarande svårt att förstå att du inte längre finns med oss på denna jord. Även fast det har gått fem år så känns det för mig som det var igår som du lämnade oss. Att du som var en fullt frisk människa och som var sprudlande glad med full av energi helt plötsligt bara skulle försvinna så pass ung och tidigt i mitt liv var inget jag hade räknat med. Det är helt sjukt hur fort livet kan vändas, så ta vara på tiden och dem ni håller kär för man vet aldrig vad som kan hända - livet är verkligen oförutsägbart. Du är och förblir världens bästa mamma glad,snäll,fin,omtänksam och bäst på alla sätt och vis. Du är min förebild - Jag ska bli precis lika bra mamma som dig, alltid finnas här för Levi och ställa upp i alla lägen. Att du inte får träffa Levi gör mig ledsen, för jag vet hur gärna du hade velat det. Men även fast du inte träffar han här nere på jorden så tror jag att du är med oss på något sätt och följer Levi och mig.

JAG ÄLSKAR DIG Mamma och saknar dig enormt! En dag ses vi igen.

/B


Fredagsmys!

Blir att fira att Levi blir en månad med kinamat och fredagsmys framför tv:n med chips och dipp!

Blir nog att se lite hockey (som vanligt eftersom det är freddag) och om jag har tur så kanske jag får se lite xfaktor och Gustavsson 3trappor.

Ha en fin kväll alla raringar!

/B


Julklappsinslagning

Har slagit in gårdagens julklappsinköp, julmys på det!

Nu ska jag göra något mindre roligt men som måste göras nämligen att betala räkningar.

Slänger in en bild på några klädesplagg som jag köpte till Levis igår med.

/B


1 månad

Tänk att det redan har gått en hel månad sedan vi blev föräldrar. Det är helt sjukt vad tiden går fort. Det blir bara roligare och roligare för varje dag som går att vara mamma till min lilla Levi, jag är verkligen lyckligtlottad som har kunnat bli gravid och få en sån fin och perfekt liten kille. Jag ser fram i mot att följa hans utveckling och föralltid vara hans mamma. Jag ska göra allt som står i min makt för att han ska få en bra uppväxt/liv för det förtjänar han.

Jag älskar dig min skatt! - du är meningen med livet!


Heldag på Marieberg

Hej påer!

Efter en heldag på Marieberg med min älskade lilla Levi. Emma och kusin Adam så är vi äntligen hemma.
Det har varit en trevlig dag med en heldel inköp, endel julklappar och endel bara lite behövliga saker. Var inte det smidigaste jag varit med om direkt, men antar att det är för att jag inte är van vid att ha med mig ett litet barn till ett köpcentrum. Nu får det allt dröja innan jag beger mig in dit igen med Levi. De julklappar som jag har kvar att köpa beställer jag nog från internet, mycket smidigare när man har småbarn ;).

Nu är jag i alla fall riktigt trött, så har slagit mig ner i soffan och ska kolla på uppfinnarna på fyran och äta lite godis, det är jag värd efter denna dag känner jag!

/B


Trött,trött,trött

Har knappt sovit en blund i natt och mkt mer blir det nog inte. Levi vakna vid tolv och somna vid ett och vakna halv fyra och somna halv fem ca och sen nu vid sex. Vet inte hur jag ska orka med denna dag.. Sitter nu i soffan framför tv:n med amningskudden och hoppas på att Levi ska somna så jag åtminstone kan få sova en timme till,för det skulle göra så himla mycket.

Kollar på sf-kanalen och där visar det tjorven och mysak - nostalgi på högnivå! Kollade ofta på det när jag sr liten hos mormor och morfar.

/B


Sovdax

Ligger nerbäddad i sängen bredvid mina små killar Levi och Diesel. I morgon vankas det stor shopping på Marieberg så ska försöka få några timmars sömn så jag orkar med morgondagen.

God natt!


Nattning!

Godmorgon!

Tog över två timmar att få Levi att somna igår kväll men så fort jag gick ut till soffan och satte mig med amningskudden och kollade på tv så somnade han nästan på än gång. Så i natt när han skulle ha mat så gjorde jag lika dant och då tog det i alla fall bara en timme allt som allt med att göra mat, vänta på att det ska svalna, byta blöja och få Levi att somna.

I dag har vi inga direkta planer för dagen (tror jag) och det känner jag inte vill ha. Vill bara va hemma och ta det lugnt och ladda inför morgondagen på Marieberg.

Ha en fin onsdag!

/B


Lägenhet!!

Hej påer!

Kom för ett tag sedan hem från att ha skrivit på papperna för nya lägenheten, Emma var snäll och följde med och tog hand om Levi eftersom Daniel jobbar. Tusen tack min fina vän!

Flytt blir runt den 7 januari nästa år, det blir kul :) skönt med lite större eftersom det är så trångt här och kul med något eget som man kan få göra som man själv vill ha det.

I dag har vi varit till soc och skrivit på faderskapsintyg och att vi vill ha gemensam vårdnad om Levi. Vi skulle ha gjort det för en vecka eller två sedan men sockvinnan var sjuk då men nu är det fixat så det är skönt.

På torsdag så åker jag och Levi till Marieberg med Emma och Adam för att köpa julklappar. Känns sådär att ge sig iväg med Levi dit men det ska nog gå bra, är ju dan innan lön så förhoppningsvis så är det inte allt för mkt folk. Trevligt ska det i alla fall bli!

/B


Besök!

Amanda Jossan Veijo och Rasmus har nyss varit här och hälsat på en stund, trevligt med lite sällskap när Daniel jobbar.

Nu väntar jag på att mormor och morfar ska komma och hälsa på en sväng och gå ut med Diesel. De är allt för gulliga och snälla mormor och morfar jag vet inte vad jag skulle göra utan dem i mitt liv, jag kan skatta mig lycklig! Dem är bäst och jag älskar dem!

Nu blir det snart en kvällsmacka också eller två innan halv åtta hos mig börjar.

Föresten så hörde killen med lägenheten sv sig förut, i morgon ska vi skriva på papperna! :D

/B


Måndag Nittonde November

Hej alla glada!

I dag har vi varit på bvc igen och denna gång så var Daniel med. Vi var lite oroliga över att Levi var så varm ( han har inte feber) men det var ingen fara sa bvckvinnan endel bebisar blir jättevarma, så det var skönt att höra man blir ju orolig som nybliven mamma när man inte vet hur saker och ting ska vara.
Vi passade även på att väga Levi när vi endå var där och nu väger han 4070g min stora lilla kille ;p.

Denna vecka jobbar Daniel eftermiddag vilket betyder att jag får spendera kvällarna själv med Levi och Diesel. I dag ska vi kolla på halv åtta hos mig och pengarna på bordet.

Nu ska jag få Levi att sova lite och sen försöka städa lite här hemma, ser ut som tredjevärldskriget ;p.

/B


Lägenhet

Jag hade skrivit ett jättelångt inlägg men så försvann allt :/. Så skriver lite kort igen om det jag skrev.

I dag har vi inte gjort mycket här hemma, kollat på film som visats på våra filmkanaler har bla sett filmen försvunnen den var ganska så bra, spännande om inte annat.

Jag har också badar Levi och han gillar det mer och mer för varje gång så det är roligt. Nu längtar jag till jag kan bada med honom i badkaret. Någon som vet när man får bada efter förlossningen?

I dag har vi fått besked om att vi vann budgivningen på lägenheten - Glad tjej! Så någon av de närmsta dagarna här framöver så ska vi skriva på pappren. Jag ser fram i mot att flytta samtidigt som jag kommer att sakna att bo här i den här lägenheten för jag trivs verkligen här men eftersom vi behöver en större lägenhet och hittade en sån bra så kunde vi inget annat än att slå till. Nu får vi ju måla och tapetsera precis som vi vill eftersom vi äger lägenheten så det ser jag fram i mot. Och hur kul blir det inte att få inreda Levis rum, det ser jag med fram i mot. Det finns lite som behöver göras på lägenheten men det är bara kul att hålla på och pyssla och dona.

Om inte säljaren nu ändrar sig och vi får lägenheten så kommer vi flytta in i slutet av året eller början på nästa, lite oklart än men det betyder att vi inte kommer att ha så mycket julpynt här hemma :/, känns lite onödigt att pynta massor när man måste ta ner det på en gång. Det är lite tråkigt men lite ljusstakar och lite annat pynt ska jag nog endå ta fram för lite julkänsla måste vi ju få, jag älskar ju julen så julpynt är ett måste, vi får se hur det blir med julgranen det visar sig är ju några veckor kvar.

/B


Skogspromenad

Hej!

I dag har vi varit ute på våran första skogspromenad hela familjen, Diesel sprang lös och skuttade så glatt och lilla Levi låg i sin vagn och sov.

Vi har även haft besök utav Cirre och Karro ett tag de hade ju inte sett Levi så de kom för att träffa honom.

Annars i dag har vi inte gjort mycket mest kollat på tv, ishockey med andra ord.

Vi har som jag skrivit tidigare kollat på en lägenhet som vi gärna vill köpa men eftersom det var ett till par som var intresserade så blev det budgivning. Vi har lagt sista budet och de har på sig tills i morgon bitti klockan tolv att buda över annars får vi den ( ja eller köpa den). Jag håller alla tummar och tår för att vi får den!!

Mitt stora och lilla hjärta ligger och sover här i soffan, ska nog väcka Daniel så han får gå ut med Diesel så vi kan gå och lägga oss och sova.

Jag vet att jag är dålig på att lägga upp bilder här på bloggen, så om ni vill se mer utav Levi och vad vi gör om dagarna i bilder så får ni följa mig på instagram: gabriiellla heter jag där!

/B


Utmärkelse

Va glad jag blev när jag kollade mina kommentarer och ser att jag har fått en utmärkelse i E s blogg (dontholdyourbreath.blogg.se). Hon är en av alla de bloggar jag läser varje dag, hon skriver om sin vardag och graviditet. Började läsa hennes blogg när jag själv var gravid eftersom jag älskar gravid/mamma bloggar, en blogg värd att läsa mycket intressant och kul att följa!

Nu ska jag ge utmärkelser till fem utav de bloggarna som jag läser.



Sara - Mamma till Elvin (frookensara.blogg.se) Hon skriver om sitt liv som mamma till en söt liten kille och även om och träning som gör att man själv blir mycket inspirerad. Är värd att besöka och läsa!

Thilde - (thiilde.blogg.se) skriver om sin vardag och liv bla sin son lilla söta Benjamin, mycket bra blogg som är värld att besöka!

Lisa - (lamadjur.blogg.se) Fin och söt blogg om en mamma till en söt liten tjej. I hennes blogg får man läsa om hennes vardag och allt där i mellan. Läs läs!

Renata - (renatas.blogg.se) En söt mamma som skriver om sin lilla söta dotter Iris och bjuder även på bra och smarriga recept när hon har kokat ihop något gott :). Läs läs!

(klokarebestyr.blogg.se) Den här tjejen skriver om sin två månader förtidigt födda son, inredning och mycket mer. Är helt klart värd ett besök eller två.

Reglerna för utmärkelsen är:
1. Tacka bloggaren som gett dig utmärkelsen och lägg ut länken till den som gav dig den
2. Ge utmärkelsen vidare till fem favoritbloggar och berätta det för dem med en kommentar
3. Kopiera post it-lappen och sätt den på din blogg




Fredagsmys med mina killar

Hej påer!

I dag har jag fått mkt gjort Levi sov några timmar efter halv ett så jag har hunnit med att städa lite här hemma och ringt några viktiga samtal.

Nu sitter jag i soffan under en varm och mysig filt med mina raggisar och väntar på att Xfactor ska börja, Levi ligger i vagnen och sover och Diesel har krupit ner under soffan, Daniel är hos Cirre en sväng så jag har lite egentid innan det är dax för lite fredagsmys med mina killar.

I morgon kommer Karro och Cirre hit för att hälsa på och kolla på Levi, det har kommit så mkt i mellan hela tiden att det inte har blivit av men i morgon så äntligen! :)

/B


Barnvagnspromenad!

Hej!

Levi och jag kom precis hem efter att ha varit ute på en barnvagnspromenad med Louise och söta lilla Lexie, det var mycket trevligt!

Var även förbi Ica och inhandlade dagens mat som får bestå av fisk, potatis och dillsås, mums!

/B


Växer så det knakar

Inväntar finbesök utav Carro,Trevligt. Levi har nyss ätit och ligger nu och sover i min famn.

BVC besöket idag gick mycket bra, Levi väger nu 3820g och är 53cm lång,han har alltså gått upp över 400g och 1,5cm på en vecka - det går verkligen fort!

/B


Onsdag den fjortonde november

Godmorgon!

Typ varit vaken sen Daniel åkte till jobbet, Levi hade så ont i magen att han inte kunde Somna om, men nu verkar det lite bättre i alla fall.

Nu ska jag försöka få i mig lite frukost och göra mig lite anständig för om en timme kommer Emma och Adam hit för att gå men vidare till BVC för vägning.

I eftermiddag kommer Carro.S hit och hälsar på, det ska bli mycket trevligt då det var typ ett år sedan vi umgicks så det är på tiden om man säger så.

Ha en fin onsdag! /B


Umgåtts med Emma och kusin Adam

Hej!

Min lilla kille ligger så sött här på amningskudden och sover.

Dagen i dag har vi spenderat tillsammans med Emma och kusin Adam, vi var och åt lunch på bowlingen och så var vi till leksaksstoppet och kollade lite, en skallra med uggla på blev det i julklapp till Levi tror allt han kommer att uppskatta den tidsnog.

I morgon är det dax för vägning igen på bvc, alltid lika spännande att se hur mkt Levi har gått upp.

Har köpt en dr brown nappflaska till Levi idag då han verkar få i sig luft utav mam flaskorna. Så nu ska jag gå och koka den så vi kan prova om den är något bra.


Följ mig på instagram: gabriiellla

/B


God natt!

Säger vi och kryper ner och sover!


Farsdag

Hej!

I dag har vi firat våran allra första farsdag här hemma. Levi och jag tog en promenad med barnvagnen till Ica och köpte lite farsdagfika och en liten present till pappan i familjen, han blev glad och uppskattade den. Hade varit trevligt att gjort lite frukost på sängen men det får bli till nästa år hehe!

Dagen har i alla fall varit lugn och skön, vi har tvättat lite och mest spenderat dagen framför tv:n.

Vi var ju som sagt och kollade på en lägenhet förra lördagen som vi ev ska köpa men de i föreningen vill träffa oss innan, (de vill tydligen träffa alla nya som flyttar in) så i morgon ska vi träffa alla i föreningen klockan fem, önska oss lycka till!

Nu ska jag göra ordning Levi för sängen och sen krypa ner jag med, god natt!

/B


Hur tänker folk (?)

Hej!

Denna dag har vi hittills här hemma inte gjort mer än att städat och tagit hand om Levi. Nu sover han så gött i vagnen så en promenad med Diesel har jag hunnit med efter en god måltid i från kinan och även en lång,lång dusch det kallar jag bra egentid det!

Ikväll kommer ev Emma med familj hit och umgås med oss men än vet vi inte riktigt hur det blir men hoppas på det bästa!

Jag blir så trött på allt i bland, nu när vi har fått barn så är det folk till oss som hör av sig oftare och vill komma hit. Visst det kan väl va trevligt men kom man inte och hälsa på innan typ så behöver man ju inte göra det nu heller. Det finns en person som jag verkligen inte förstår hur han tänker, han heter Jose och ska va min så kallade pappa, han hör av sig mer än någonsin och har nästan aldrig hört av sig förut någon enstaka gång per år. Han har inte träffat Levi än pga privata själ som jag inte vill skriva om här och jag vet inte om jag vill att han ska träffa honom heller. Jag vet att det är hans biologiska morfar men för mig kommer han aldrig vara en morfar till Levi. Kan han inte vara en pappa för mig så ska han absolut inte få ta rollen som morfar till mitt barn, det klarar vi oss utan. Har jag klarat mig utan honom i nästan hela mitt liv så är jag säker på att Levi med gör det...

/B


Blöjor som läcker

Hej!

Hoppas allt är med er! Med oss är det i alla fall fint. Dagarna bara svischar förbi jag vet inte riktigt vart de tar vägen, här hemma så går dagarna mest ut på att byta blöja,mata Levi och självklart fortfarande att lära känna varandra ännu bättre.

Det här med blöjor som läcker osv har vi problem med här hemma, igår läckte dem 2-3ggr, jag vet inte om jag sätter dem fel eller vad det annars kan vara.
Levi har också fått någon dålig ovana ( om de nu kan få det )att han ska kissa när jag byter på honom, det har hänt några gånger de senaste dagarna så många ombyten blire.

Nu ska jag ta mig lite julmust och mysa ner mig i soffan. /B


BVC

Hej!

I går var jag och vägde och mätte Levi, han har lagt på sig bra och är nu över sin födelsevikt med god marginal. Han väger numera 3399g och är 51,5cm lång. Även denna gång så försökte han kissa på mig, men hann lägga över papper så jag slapp att bli ner kissad, lilla kissunge ;p.

Vi hade även besök av Jannika igår, hon hade med sig en kladdkaka som vi fikade på, mycket god!

I dag har vi inga planer för dagen vilket är skönt, så ska bara va hemma och mysa med min små killar Levi och Diesel.

Har för övrigt så himla dåligt samvete för att jag inte har så mycket tid över till Diesel. Han är ju min lilla älskade sötnos han med och han förtjänar med min uppmärksamhet, men med en liten bebis är det svårt att få tid till det. Men jag antar att det blir bättre med tiden :). Vi två får passa på och ha liten egen Kvalitétstid när lilleman sover!!

Ha en fin torsdag! /B


Vårdcentral besök/socialkontoret

Hej påer!

Sitter nerbäddad i sängen och har ingen lust att gå upp riktigt än, så ammar Levi och hoppas på att han ska somna om en sväng så jag hinner ta en välbehövlig dusch innan det är dax att bege sig mot vårdcentralen för att kolla upp min rygg. De hade ingen aning om vad det kunde vara igår så antar att det är meningslöst egentligen att gå dit för de kommer nog endå inte fram till något, men men.

I dag klockan tolv så ska vi vara vid socialkontoret för en underskrift som bekräftar att det är Daniel som är pappa till Levi.

I dag efter lunch någon gång så kommer Jannika hit och umgås med oss trevligt,trevligt!

/B


Förlossningsberättelse

Känsliga läsare varnas !!

Allt började med att jag på måndagen den 22/10 vaknade klockan 06.00 för att gå på toaletten, jag tände aldrig lampan eftersom jag inte ville piggna till men när jag torkade mig så kändes det inte som vanligt, men tänkte inte mer på det så gick och la mig igen.

Vaknade igen vid 09.00, gick på toaletten och konstaterade att Slemproppen hade gått vid 06.00 och lite nu vid 09.00. Började få lite ont i magen men inget jag tänkte på så jag gick ut med Diesel. När vi var ute och gick så fick jag ont igen men inget jag tänkte på då heller.

Väl inne igen så gjorde jag frukost till Daniel och mig, satte mig framför tv:n nerbäddad under täcket, tog några tuggor på mackorna medans jag hade värkar. ( vilket jag inte riktigt hade fattat)

Tiden gick och Daniel gick runt här hemma och var nervös och frågade om vi skulle ringa någonstans och rådfråga, jag sa ja så han ringde in till förlossningen och frågade massa saker, kommer ej ihåg vad.

Daniel hade frågat mig under morgonen om han skulle ringa till jobbet och säga att han inte kommer, jag hade hela tiden sagt - att jag inte visste i fall han kunde åka i väg och jobba men vid typ 12.00 så sa jag till honom att jag inte ville att han skulle åka till jobbet, jag ville ha honom hemma.

Vid 13.30, 14.00 så åt jag lite mat som Daniel hade gjort, tänkte att det är bäst att få i sig lite energi.

Under alla de timmar som vi var hemma innan vi åkte in till förlossningen så gick jag mellan duschen,soffan och sängen.

Vid 17.19 började jag klocka värkarna.
Vet inte riktigt hur täta det var.

Vid ca 19.00 så sa jag åt Daniel att nu måste vi åka in, så Daniel gick ut med Diesel och jag försökte packa ner det sista i bb väskan vilket inte gick så bra ;p. Jag ringde in till förlossningen och sa att jag ville komma in och frågade också om man kunde bli hemskickad. De svarade att hemskickad blev man om det inte hade kommit igång.

Jag sa till Daniel att jag ville åka in men det känns som om vi kommer bli hemskickade, men vi kunde ju alltid testa.

På väg in mot förlossningen så ringde jag till mormor och sa att vi skulle åka in och att vi kommer med Diesel. Hon kom ut och hämtade Diesel och önskade oss lycka till! På vägen in kom jag på att Daniel inte ätit något sen lunch ( han brukar annars jämt villa äta ) så jag frågar han om han vill stanna och köpa en korv eller nått men han svara att det är lugnt.

Vid ca 20.00 så kommer vi in till förlossningen, vi får gå in i ett förlossningsrum och där sätter det ctg på mig och kollar hur täta värkarna är. Efter att vi varit där ett tag så undersöker de mig för att se om jag öppnat mig något och det visar sig att jag är öppen 8cm. Jag får en chock och frågar sköterskan 3ggr om hon skämtade med mig för det trodde jag verkligen inte, trodde ju som sagt att vi skulle bli hemskickade, men icke vilket var skönt.

Vid ca 20.20 så började jag prova lustgasen, den hjälpte inte särskilt mycket eller rättare sagt inget då jag inte höll masken rätt.

Vid 21.20 bad jag om att de skulle höja lustgasen eftersom den inte hjälpte.

Någon gång mellan 21.30-23.00 så undersökte de mig igen och då var jag öppen 10cm, jag blev först jätterädd och undrade hur jag skulle klara det här, jag hade ju inte fått någon EDA.

Vid ca 23.00 så tog de hål på hinnorna eftersom vattnet inte hade gått.

Någon gång mellan 23.00-01.00 så satte de någon grej på bebisens huvud för att ha extra koll eftersom hjärtslagen gick upp och ner så mycket.

Vid ca 01.00 så får jag något dropp som gör att värkarna blir tätare eftersom de helt plötsligt sluta bli tätare och tätare.

Vid 02.16 börjar jag få krystvärkar. Jag dumpar lustgasen eftersom den endå inte hjälper.

02.49 födds våran lilla prins 3135g tung och 49cm lång, helt underbart vacker och alldeles perfekt, vi kunde inte vara mer lyckligare än var vi va då. Det var så sjukt mycket känslor på en och samma gång att jag inte riktigt visste vart jag skulle ta vägen. Älskad från första stund är han helt klart våran lilla Levi.

Daniel klippte självklart navelsträngen och vi fick även veta att Levi hade haft navelsträngen två varv runt halsen, de var därför hjärtslagen gick upp och ner så mycket, det var en himla tur att inger gick fel för då vet jag inte vad jag hade tagit mig till. När Daniel hade klippt av navelsträngen så la de Levi på mitt bröst, sedan fick jag krysta ut moderkakan. De frågade om vi ville se den men vi båda tackade nej till det!
Efter att moderkakan hade kommit ut så frågade jag - Har jag spruckit till stjärten? Efter att jag kollat på uppdrag granskning om att spricka till stjärten så kunde jag under sista delen av graviditen inte sluta att tänka, tänk om jag spricker enda till stjärten. Men det hade gått mycket bra haha!
Efter att de undersökt mig så blev vi lämnade ifred i två timmar så vi fick en mysig stund tillsammans bara vi tre.

Efter att de gått två timmar var vi riktigt trötta och hungriga, de kom och vägde och mätte Levi och sedan fick vi komma till vårat rum där vi skulle sova. Vi fick in fina brickan med goda mackor, saft, varm choklad till mig och kaffe till Daniel och även något drickbart i champagneglas som Daniel och jag skålade i.

Vi la oss i våra sängar, mös med Levi och väntade på att klockan skulle bli tillräckligt mycket för att ringa och smsa våra nära och kära och berätta att vi äntligen hade blivit föräldrar.

Allt har varit en helt sjuk och underbar upplevelse går inte att sätt ord på det man måste nog va med om det själv för att förstå. Om det sen i framtiden ska bli något syskon till Levi så hoppas jag att hela graviditen och förlossningen går lika bra som det gjorde med Levi.

Tänk att det redan var två veckor sedan vi fick träffa våran lilla kille för första gången, tiden går verkligen för snabbt så jag ska verkligen ta vara på tiden och njuta för fullo av att spendera dagarna med Levi och vara hans mamma.

Bild högstupp till vänster är på mig när jag försöker vila mellan en värk, den till högstupp till höger är på Levi 10min gammal. Bilden längst ner till vänster är på Levi när vi kommit till rummet och han ligger i sin lilla bed, den sista bilden är på fina brickan.


Tisdag sjätte november

God morgon!

Eller jag har varit vaken ett tag nu. Som vanligt när jag skriver här så äter lilla Levi, tänkte få han att sova så jag kan gå ut med Diesel så Daniel slipper det och får sova ut han kom ju hem från jobbet vid halv ett, ett så jag tror han uppskattar det!

I dag har jag inga planer för dagen så får se vad den har att bjuda på.

Har föresten jätteont i magen på vänster sida, kan knappt sova eller göra det som behövs göras här hemma, ibland får jag ont när jag tar ett stort andetag. Helt mysko, någon som varit med om det? Tror nog jag ska kolla upp det i dag för så här kan jag inte ha det.

Såg att det var en del som var intresserade av min förlossningsberättelse, vad kul. Så snart jag får tid så ska jag skriva den.

Ha en fin dag! /B


Städat/besök

Sitter i soffan framför tv:n och ammar Levi, i bakgrunden har jag på SFkanalen och filmen fjorton suger börjar, gud vad längesedan det var jag såg den. Jag kommer ihåg första gången jag såg den, det var med Hanna. Efter att vi hade kollat klart på den så ville vi med bli skatare som de i filmen HAHA! Gick inget vidare och tror nog bara att vi provade att åka skateboard en eller två gånger sen gav vi upp och insåg att det nog inte var något för oss ;p.

I dag har Levi varit riktigt duktig, han har sovit i vagnen i flera timmar så jag har hunnit med att städa och få besök under tiden, effektiv dag med andra ord!

Kurt och Jennie var här och deras lilla Isabelle för att kolla på Levi, han sov hela tiden. Levi fick en fin jumpsuite/overall eller vad det nu heter, jag fick lagrad julmust och Daniel fick en whisky, mycket snällt.

Mormor och morfar har även varit här och varit ute med Diesel, de hade med sig en sovpöl till Levi, det ser typ ut som ett babynest/hundkorg haha. Ska prova att vänja han vid det och sen ha den i spjälsängen.

Mormor och morfar- världens snällaste vad skulle jag göra utan dem, de ställer alltid upp i alla lägen, jag är så tacksam för att de finns i mitt liv.

Det här med förlossningsberättelse är det något ni är intresserade av att jag skriver här på bloggen om?

/B


RSS 2.0