Blev ingen uppdatering....

Hej !

Blev ingen uppdatering i går var upptagen hela dagen. På förmiddagen så städade jag hela lägenheten och rensade ut i skåpen på porslin som inte används och massa annat skit så nu är det i alla fall lite lite mindre onödiga saker i skåpen, känns skönt!

I går eftermiddag så kom och Amanda hit och umgicks med mig, vi kollade på tv, gick till Ica och gjorde en god sommar fruktsallad det var mycket trevligt.

Vid 07.20 så åkte hon hem i morse med Bussen till finnerödja jag och Diesel följde henne till bussen eftersom vi ändå skulle ut på morgonpromenad.
Nu har jag snart kollat på OC i några timmar och ska snart gå och göra lite nytta. Vid ett tiden så kommer Emma och Adam hit och umgås med mig de blir trevligt!

Ha en fin dag! /B


Ultraljudet gick bra

Hej påer!

Kom hem nyss i från Örebro och röfors. Det gick bra på ultraljudet idag allt såg jättebra ut, det tog dock ett tag för ultraljudsteknikern att se allt eftersom bebisen gömde sig hela tiden men tillslut så såg hon allt hon behövde se så det var bra de. Hon kunde inte avgöra vad det var för kön så det får bli en överraskning trots allt, jag som så gärna ville veta vad det var men det kan ju bara vara en tjej eller kille så vi får fortsätta klura ut både tjej och killnamn. Beräknat förlossningsdatum blev 20 oktober vilket betyder att jag nu blev framflyttad en vecka typ, rolig!

Efter vi varit på ultraljudet så åkte vi till Marieberg och åt mat och handlade lite. Vi åt på Bellini och jag tog natchotallrik det rekommenderar jag verkligen inte, smakade inte bra.

Köpte lite smått till bebis två bodys ett par byxor, två par strumpor, vantar och mössa. (bild kommer senare) köpte även en tröja till mig och en till Daniel.

Vi var även till baby proffsen och kollade på barnvagn och jag tror faktiskt att jag vill ha en Emmaljunga classic sport, den kändes så himla smidig får nog bli att beställa en sådan snart!

Vi handlade även lite mat på Willys lika bra att passa på när man är i krokarna om man säger.

Innan vi hämtade Diesel i röfors hos morfar och efter att vi hade lämnat alla varorna så åkte vi förbi med en blomma till mammasgrav det var ju trots allt morsdag i går, så det var hon värd.

/B


Väntrum

God morgon !

Har lämnat av diesel hos morfar och har nu kommit fram till Örebro. Sitter i väntrummet och väntar på att klockan ska bli tio, va var ganska så mycket tidiga men bättre de än sena.

Börjar bli riktigt nervös nu men det ska nog gå bra. Skriver senare.

Ha en fin dag! /B


Glass med Emma och Adam

I dag har jag tagit en glass på bowlingen med Emma och Adam det var trevligt, blev en sväng till Ica efter det där jag handlade lite lunch och andra behövliga saker. Nu snart ska jag bänka mig framför tv:n eftersom mästarnas mästare börjar.

I morgon ska vi på Rul ultraljudet och jag börjar faktiskt bli riktigt nervös, jag hoppas att det går bra och att allt ser fint ut. Vi ska även en sväng till Marieberg jag hoppas på att hitta något sommrigt att köpa gick ju inte så bra i fredags. Vi ska även kolla på barnvagn och om jag får bestämma så blir det en Emmaljunga, får se om vi bokar en eller om vi väntar ett tag det visar sig.

Ha en din kväll! /B


V19 (18+1)

i går fick jag in i vecka 19 så här kommer en lite uppdatering om vad som händer då.

Barnet

Barnet är 13-15cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 280g. Det börjar nu få anlag till de permanenta tänderna under de redan klara mjölktänderna. Talg från barnets talgkörtlar blandar sig med hudceller och bildar fosterfett/vernix. Fosterfettet skapar en vattentät barriär som hindrar barnets hud från att bli uppblött i fostervattnet. Nerverna i barnets kropp täcks med myelin, ett fett ämne som isolerar och möjliggör det snabba, friktionsfria utbyte av information som krävs för att en människa ska kunna koordinera och balansera sina rörelser harmoniskt. I tarmkanalen börjar magsafter produceras, de hjälper till att absorbera fostervatten och föra det vidare till njurarna. Där filtreras och renas det för att sedan utsöndras igen till fostervatten.


Du

Du har en snabbare ämnesomsättning och en ökad blodmängd i kroppen, det kan ha en positiv inverkan på ditt hår och dina naglar. Hos vissa gravida kvinnor kan de höga östrogenhalterna ibland påverka huden i ansiktet. Fenomenet kallas kloasma och uppträder hos ljushyade som mörka fläckar och mörkhyade som ljusa. När hormonhalterna sjunker bleknar oftast fläckarna. Om du solar kan fläckarna i ansiktet förstärkas. Använd ett bra solskydd.

Det kan snart vara aktuellt med järntillskott, de allra flesta gravida kvinnor behöver järntillskott från och med den 20:e graviditetsveckan. Läs mer om järntillskott.


(bild från v19)


God morgon söndag!

Har nyss kommit in från morgonrundan med Diesel och ska snart göra mig lite frukost och sätta mig på balkongen.

I dag är det morddag som ni alla vet, hur ska ni firar era mammor? Se till att ni alla skämmer bort dem lite extra mkt för de är dem värda.

Själv ska jag åka till mammasgrav och sätta en bukett med blommor. Min fina ängla mamma ska inte få glömmas bort denna fina dag, hon är och var världens bästa mamma och det är hon värd att firas. Jag älskar dig min fina underbara roliga mamma, vi ses om ett tag där uppe i det blå men först ska jag bli som dig - världens bästa mamma! <3

/B


-.-

Skriver från mobilen som vanligt så ni får ursäkta att det blev så många bilder, blir något fel ibland, stört!


Sverige vann!!!

Har varit hemma hos Hanna under kvällen med Bella och min lilla Diesel. Det var trevligt, vi grillade och kollade på eurovisen (stavning) och som ni säkert vet så vann ju Sverige och loreen! Gud så bra :)

Nu ska jag sova för nu kom min andra hälft hem, god natt!


Lördag - städning och melodifestivalsmys

Hej fina ni :)

I dag har jag varit duktig och städat hela lägenheten ( hela 3 timmar) medans Daniel har varit i väg och jobbat.

Ikväll ska jag i väg till Hanna och grilla och kolla på melodifestival finalen. Det blir trevligt :)

Tänkte visa vad jag köpte igår, ni får överleva med att bilderna inte är de bästa.

Ha en fin dag! /B


Blev en bra dag !!

Blev faktisk en bra dag trots allt. Daniels mamma plus små syskon kom förbi vid halv ett och drack lite kaffe. Runt två så följde jag med dem till Marieberg galleria och kollade lite, det var folk överallt och alla var som gamar men är det 25 och löning så får man räkna med det. Jag hade tänkt att jag skulle köpa lite mammasommar kläder i alla fall sommarkläder som magen kan växa i men hittade bara en blå härlig tröja så fick bli det. Får prova att beställa hem från internet även fast jag är lite i mot det ;p. Köpte i alla fall två pack små söta strumpor till mini som det stod mum<3me och dad<3me.
På måndag efter ultraljudet tänkte jag att jag ska köpa något mer då vi vet könet ( förhoppningsvis) tycker det är lättare då.

Kvällen fick avslutas med en självplockad sallad från ICAs nya "plocka din egna sallad" avdelning mycket god. Den avnjöts på balkongen med älskling!

Nu ska jag gå ut med diesel och sen gå och lägga mig.
I morgon är det lördag (som ni vet) och då blir det melodifestivalsmys hemma hos Hanna med grillning och grejer och inte nog med det jag går in i v 19. Snart gått halvvägs, helt sjukt.

/B


Fredag med massa SOL !!

Hej!!

Vädret är lika fint och härligt som det varit de senaste dagarna så jag är glad!

Dagen har nästan bara börjat och jag är redan lika rastlös som igår.
Gud vad jag känner mig ensam, även fast att Daniel och Diesel är hemma. Daniel vill bara sitta och njuta på balkongen medans jag vill hitta på något..
Just nu skulle det inte skada i fall man hade någon kompis som oxå är hemma på dagarna som man kan umgås med och va ute i solen med.

Ska snart göra lite mat sen ska jag banne mig ta med Daniel ut i solen.

Ha en fin dag! /B


Tråkig dag!!!!!

Gud vilken tråkig dag det har varit i dag, jag har varit så rastlös att det finns inte, plus att jag vaknade på fel sida.

Började med att Daniel väckte mig tidigt för han skulle till Hasselfors och sen höll han på att väsnades hela tiden när han var uppe att jag inte kunde somna om så jag gick upp och gick ut med diesel.

Sen har jag suttit på balkongen i det härliga vädret en stund med blev rastlös ganska så fort. Spelade lite spel med Daniel därute då, de va trevligt.

Nu sitter jag i alla fall och kollar på bygglov och hoppas på att morgondagen ska vara mer rolig ;p

/B


Har nyss...

Kom hem från mormor och morfar strax efter nio vi var ju som sagt där och grillade. Blev kött, potatissallad och grönsallad det var mycket gott!

Efter vi hade ätit klart så satt vi en långstund ute och pratade om allt och inge.

Kom nyss ute i från en lång och varm dusch så nu är jag fräsch igen. Har krupit ner i sängen och väntar på att Daniel ska komma in med diesel, är trött så nu ska det sovas god natt!!

( Bjuder på en gammal bild, sommar brun och fin )


Sol sol sol

Hej !

I dag var det jag som fick sova ut och Daniel som gick ut med diesel, det var skönt. Nu ska jag ta tag i disken och sen sätta mig på balkongen i den härliga solen.

Ikväll blir det att grilla hemma hos mormor och morfar med mina favoritkillar, det blir gott!

Ha bra dag ute i solen!

/B


Varm som en sommardag!

Är det inte sommar nu? Om inte annat så är det ju verkligen en härlig sommarvärme ute och jag hoppas verkligen att den är här för att stanna.

I dag har jag umgåtts med Emma och lilla Adam vi åt glass ( svalkande i detta väder) va ute på en promenad och satt och pratade ute i skuggan. Det var trevligt som alltid.

I morgon onsdag vet jag inte vad jag ska hitta på, om det är lika fint väder som det varit i dag så blir det nog att sitta ute på balkongen. Sen blir det väl lite städning med alltid välbehövligt.

Nu ska jag ut med diesel på kvällsrundan innan det blir allt för långt!
Hej svejs!

/B


Sol och värme!

Hej!

Har haft en toppendag ute i solen och värmen. Dagen spenderades med Hanna, vi lunchade på bowlingen det var gott jag åt en kyckling/bacon sallad tyckte det kändes fräscht en dag som denna. Efter att vi fått lite mat i mage så gick vi till Ica och köpte varsin tidning och lite god frukt nätmelon, vindruvor och plommon. Vi gick sedan hem till Hanna och satte oss ute på hennes altan där vi kollade lite i tidningarna och pratade senare blev det lite frukt, väldigt gott!

Innan jag gick hem så gick vi en sväng i nyhammaren och gick förbi platser där vi lekte där vi var små, såå mysigt. Jag saknar verkligen nyhammaren det är så fina och mysiga områden där, förhoppningsvis blir det ett hus där i framtiden.

Nu ska jag ta mig en dusch kan behövas efter denna varma dag.

/B


Hej sol, värme och måndag!

I dag var jag ute på morgonrundan med diesel i bara kortärmat såå härligt!

Nu har jag gjort mig lite frukost för att ladda upp inför dagen och sitter nu och kollar på Nyhetsmorgon !

/B


Härliga söndag!!

Har haft en trevlig dag i dag. Blev en glass på bowlingen med Hanna och Bella och en liten promenad genom våran "stora" stad , det var väldigt kul att träffa dem eftersom det var typ fem veckor sen sist. (så det var verkligen på tiden med andra ord) vart en hel del frågor om mig och min graviditet och det tycker jag är roligt så jag svarar mer än gärna.

I morgon ska jag umgås med Hanna igen men denna gång tycker jag vi satsar på en heldag i det härliga vädret, så Hanna om du läser detta glöm inte solfaktorn i morgon ;)

Kan även berätta att jag har två saker att checka av på min - att köpa lista till bebisen.

- Babyskydd ( som jag får köpa utav Emma till kompispris )
- amningskudde ( som jag också ska få köpa av Emma)

Två bra saker, babyskyddet är ju det viktigaste enligt mig eftersom man måste kunna få hem bebisen från BB. Och amningskudden är ju bra att ha när man ska amma och även om jag inte kommer att kunna det ( för det vet man ju aldrig) så underlättar den endå lite när man ska mata bebisen och sen kan man använda den till annat med.

Nu ska jag ut med diesel på sista rundan sen blir det sängen för jag är helt slut!

/B

( bilden är från när jag satt och njöt på balkongen i dag i väntan på Hanna och Bella )


Hej härliga dag!

Kom hem för ett tag sedan i från finnerödja och röfors. Var ju som sagt hos karro och cirre i går och grillade och umgicks med dem och lite annat folk. Det var trevligt, när det flesta hade åkt hem så gjorde vi en liten brasa som vi satt vid och pratade och hade mysigt.

På vägen hem så stannade vi till hos mormor och morfar och hämtade lilla diesel som hade varit där sen igår, min älskade lilla vovve vad man kan sakna honom på bara en dag. Jag blev så glad när jag träffa honom och han blev lika glad att se mig även fast han stortrivs hos mormor och morfar.

Nu sitter jag på balkongen och väntar på att Hanna och Bella ska komma så vi kan gå iväg och köpa glass. Väldigt passande i detta sommar väder!

Min lilla stackars Daniel ligger och är fyllesjuk på soffan, verkligen skönt att slippa det. Men där får han ligga själv för jag tänker njuta av det härliga vädret ;)

/B


Mys

Vi har tänt en brasa jag, Daniel, Karro, cirre och Jon vi sitter och pratar och har det allmänt trevligt, samtalsämnet just nu är gladiatorer haha!

Hoppas ni har en trevlig kväll! /B


Grillfest

Hej alla fina :)

I dag är jag på ett stålande humör, kan inte va annat eftersom vädret är på min sida, värme och sol <3

I dag ska jag och Daniel till finnerödja till Karro och Cirre på en liten grillfest, ska bli gott med grillat finns inte mycket godare mat speciellt inte när det är sånt här härligt väder.

Ska fixa mig lite nu, duscha och sminka mig ! Ha en toppen lördag!!

/B


V.18 ( 17+0 )

Varje människa är unik. Den här veckan utvecklar ditt barn ett av de kännetecken som kommer att göra det unikt, fingeravtrycken. Kuddar av fett som samlas på fingertopparna och tårna kommer att förvandlas till virvlande linjer som särskiljer ditt barn från andra människor.
Förberedelse för tarmsystem. "Vad händer när den här maten kommer ned i min mage?" Tjocktarmen har skjutits ned till bakre delen av bukväggen och flera matsmältningskörtlar bildas. Det matsmältningssystem som håller på att utvecklas har visat vad det går för sedan flera veckor tillbaka. Fostret sväljer fostervatten, som sedan styr sin färd genom magen och tarmarna. Det förenas med döda celler och sekret i tarmarna för att bilda mekonium. Mekonium, eller barnbeck, är det svarta, tjärartade ämne som såsmåningom kommer att utgöra ditt barns första avföring efter födseln.
Vikt och längd. Fostret väger upp till 200 gram och mäter omkring 16,5 till 18 centimeter från topp till tå.

Egna tankar: i dag går jag redan in i vecka 18 och det är ju helt sjukt vad tiden går fort,men jag klagar inte ;p. Denna vecka som varit har inte varit som de andra, jag har haft lite ont i magen känt mig öm och så men i dag är det bättre så det är skönt. Jag hoppas allt är bra med mini i magen och jag längtar massor till rul ultraljudet som vi ska göra snart!


Vad ska..

Vad ska man göra när det inte finns något att göra? Jo gå och lägga sig med min hårboll Diesel och vänta på att min älskling ska komma hem!

Så god natt från mig och Diesel :)


Fredag 18 maj

Hej påer!

I dag har jag inte gjort mycket har varit ganska så trött efter en lång kväll igår så har mest legat framför tv:n.

Men en promenad eller två har jag allt hunnit med och jag kan ju bara berätta hur mycket jag älskar detta underbara väder, man blir på så bra humör på än gång när solen är framme ( som jag säker nämnt tidigare ).

Nu ligger jag och slappar i soffan med en skål med godis och kollar på let's dance, har nyss haft teledate med Emma trevligt att ha någon att prata med nu när jag är ensam hemma.

Daniel är med Kurt till Örebro och köper möbler till hans lägenhet och jag antar att han blir kvar hos Kurt ett bra tag efter att de kommer hem, så min kvällen spenderas med lilla Diesel.

Ha en fin kväll! /B


Kvällen

Har varit en trevlig kväll med trevlig sällskap. Emma, Morten och Adam kom ju som sagt hit men även Cirre och Karro så det var väldigt kul, inte varda man träffar dem en längre stund på senaste tiden men så äntligen idag, kul kul!

Ska till Cirre och Karro och grilla lite på lördag och umgås med dem och lite annat folk, blir nog kul.

Har varit duktig och tvättat lite under kvällen som har varit eftersom vi eller Daniel missade sist vi hade tvättid och inte kunde hoppa över vår tid denna gång med trots att vi hade gäster, men det gick bra och jag och Karro prova mangeln som finns i tvättstugan, gick väl sådär men kul var det faktiskt, kanske inte i längden men någon gång ibland haha man kände ju sig i alla fall som en 60+ ;)

Nu har jag nyss kommit ut ur en lång varm dusch och har krupit ner under täcket och ska sova. Daniel är hos en kompis så det där med att sova kan bli lite svårt då lilla diesel buffar och muffar åt varenda ljud han hör så jag vaknar så fort jag somnar, inte kul. Får hoppas att min älskling kommer hem snart, Men tyvärr så dröjer det nog minst två timmar till så får försöka sova och hoppas på det bästa.

God natt! Hoppas ni har haft en lika bra torsdagskväll som mig.

/B


Kom hem från..

Kom hem från Daniels mamma för en stund sedan vi blev bjudna på fläskfilé gryta, potatis och sallad, mycket gott vare!

Nu håller jag på och tvättar lite mest påslakan och sånt, håller även på att plocka lite här i hemmet, finns alltid något som behöver göras.

Ikväll kommer Emma, Morten och lilla Adam hit och umgås, trevligt!

Ha en trevligkväll! /B


Torsdag 17 maj

Hej!

I dag har jag sovit riktigt bra, första dagen på länge som jag slapp att gå upp på toaletten, skönt om man får säga så ;p.

Håller på att nojja ihjäl mig, har de två - tre senaste dagarna fått ont i magen. I dag känns magen öm på insidan eller vad man ska säga och så känns det som den spänner ut sig. Jag antar att det är normalt eftersom det lilla livet växer så fort där inne och kroppen måste anpassa sig men jag blir ändå så orolig att något inte stämmer. Så lite lugnande ord från er skulle inte skada ;)

Ska snart iväg till Daniels mamma så ska fixa mig lite, ha en fin dag! /B


Onsdag 16 maj

Hej!

Dagen i dag har varit rätt så seg inte gjort så mycket. Varit rastlös mesta delen dagen fram tills jag tog med mig Emma och lilla Adam till bowlingen för en fika, det var trevligt som alltid!

Vädret idag har ju i alla fall varit toppen så det har ju varit bra :)

I morgon ska vi åka till Daniels mamma, Daniel skulle hjälpa Anders ( Daniels mammas kille ) med att fixa ett tak eller något till uteplatsen. Får se hur det blir med det.

Nu ska jag ta mig en smörgås och fortsätta att kolla på bygglov!

Ha en fin kväll. /B


Dagens

Dagen har spenderats i röfors hemma hos Emma vi var ute och gick i det fina vädret och fikade ( som vanligt ), lika trevligt som vanligt var det.

Blev ingen tvättning i dag då det var torsdag vi hade bokat, skönt faktiskt så då hade jag som sagt tid att va med Emma och lille Söta Sköldpadds Adam :).

- bäst i dag var nog när jag kom hem och Daniel berättade att han hade läst i en utav gravid tidningarna som ligger på toaletten att bebisen nu kan höra ljud, åhh vad jag tyckte att de var gulligt.

Jag är så glad att det är just han som kommer att bli pappa till mitt barn, han kommer bli världens bästa!

I morgon är det onsdag redan, vet inte riktigt vad jag ska hitta på, kanske rensa i alla skåp för det finns alltid något att slänga ;p.

God natt!

/B


- Jag har något jag vill berätta.

Det började med att jag dag ut och dag in gick och väntade på min mens eftersom den var sen. Jag visste att jag skulle få den kring 11/2 och eftersom jag hade mensvärk till och från så visste jag ju att den var på väg. Efter en och en halv vecka senare och ett antal googlingar där det stod att en gravsymtom kunde vara att man hade mensliknade värk så bestämde jag mig för att beställa hem två gravtest.
22/2 Två dagar senare kom dom nerflygandes i ett kuvert i brevlådan, jag tog nervöst upp kuvertet och öppnade de, där i låg testen. Jag bestämde mig för att vänta nån timme för att lugna ner mig lite ( inte för att jag blev lugnare precis ). Men när klockan var runt 13.45 så bestämde jag mig för att gå in och ta testet.
Klockan 13.50 förändrades mitt liv på bara några sekunder, testet visade positivt - jag blev lyckligaste i hela världen. Jag gick direkt ut till Daniel och berättade han blev jätteglad.

Chockade och glada som vi var så kunde vi nog inte riktigt fatta vad det var som hade hänt.

Några timmar senare så tog jag test nummer två, jag tänkte att det kanske var något fel på det förra testet men det visade lika snabbt utslag som på första testet och två starka sträck kom fram.

Jag började fatta att - jag är gravid, min mens är inte sen för den kommer inte komma alls. Jag som hade gått och väntat och väntat fick istället ett helt otroligt roligt besked - jag ska bli mamma, herregud vad sjukt!

Två dagar senare så ringde jag barnmorskan och fick komma dit samma dag för ett litet möte, hon frågade allmänt hur jag mådde, om det var planerat osv. Och jag kan berätta att planerat var det väl inte direkt, men vi skyddade oss inte heller så vi visste ju att det kunde hända även fast vi var försiktiga haha! Barnmorskan räknade även ut att jag var i v.6 (5+4).

10/4 när jag var i vecka 14 så åkte jag och Daniel in till Örebro för att göra fosterdiagnostik, det är ett ultraljud där man kan få en riskuppfattning på hur stor chans bebisen har att få Down syndrom eller andra kromosom avvikelser. Vi fick låg risk 1:20 000. Det var en sån otrolig rolig och obeskrivlig känsla att se det lilla livet som växer i min mage, helt fantastiskt. Vi fick också reda på att vi inte alls var i v.14 utan i v.12 så det var lite tråkigt, men inget som gör något.

Daniel och jag bestämde oss för att när vi fick reda på att jag var gravid så skulle vi hålla det hemligt tills vi passerat v12 eftersom det är störst risk för missfall innan. Det var nog det svåraste jag gjort, att varje gång jag var med någon vän inte få säga något. Så , så fort jag hade varit och gjort kub ultraljudet så åkte jag hem till Emma och berätta , hon blev helt tillsig och jätteglad så det var roligt.

Nu vet så många redan om att vi ska ha barn, bor man i en liten stad, by eller vad det är så sprids det väldigt fort så i dag bestämde jag mig därför att berätta för er läsare.

I dag är jag i v.17 (16+3) och jag mår faktisk förvånadsvärdt bra och har gjort hela graviditeten hittills och det är jag glad för.

- det var skönt att få lätta lite på sitt hjärta, nu kan jag äntligen skriva fritt om mig och min graviditet.

Nu hoppas jag bara att allt går som det ska och att det kommer ut en liten bebis.

- jag är väldigt lycklig just nu, behöver jag säga mer ;)

Ha en fin dag! /B


Tisdag 15 maj

Hej!

Har nyss kommit in från den dagliga morgon promenaden och ska nu göra mig lite frukost och kolla på Nyhetsmorgon haha. I dag blir det städning och tvättning som står på schemat inte det roligaste kanske men det behövligaste, verkligen!

Ha en fin tisdag! /B


Måndag 14 maj

Hej!

I dag har varit hos mormor och morfar och hälsat på och självklart blev det fika.

Daniel och jag har också varit till hasslefors och hälsat på hans mamma och syskon, lånade filmen The Mask som vi har kollat på, inte den bästa filmen kanske, den var bättre förr när man var liten.

I morgon står det tvättning och städning på schemat. Nu blir det sängen!

God natt. /B


Söndag 13 maj

Hejsvejs!

I dag har jag inte gjort mycket, varit ute med Diesel i det soliga vädret ( dock så blåser det lite, men det gör inget ) lagat mat, fläskfilé i sås med hemmagjord potatisgratäng och sallad, gott gott!

Har även sovit en stund men blev mest typ en powernap eftersom det kanske va 30 min.

Kom nyss in från en promenad med Diesel och på vägen hem så stannade jag vid grindstugan och köpte en glass, twister blev det, svalkande och god!

Nu ska jag nog slänga mig framför tv;n medans Daniel inte är hemma och kollar på sport hehe. I kväll blir det att se mästarnas mästare också, missa inte det.

/B


Dagen i dag...

Dagen i dag har varit lugn tv:n har gått varm här hemma och det har endast visats hockey hela dagen. Inte såå kul precis, jag tycker att det kan va okej att se någon match i bland men bara om Sverige spelar, jag är inte som Daniel som bänkar sig framför tv:n så fort det visas en match, nån måtta får det vara haha!

Vi gick en sväng till rastpunkt med Karro och Cirre, alltid lika trevligt att träffa dem. Vi bestämde att jag och Daniel skulle åka dit någon dag nästa helg och sova över och grilla, det blir nog kul.

Blir en tidig kväll i dag med, Daniel är ute på sista rastningsrundan med diesel så blir att se på en film i sovrummet och sen sova, men jag är faktiskt lite trött så det blir skönt.

God natt!! /B


Lördag, lördag, lördag

Hej !

Lördag i dag då och snart har ännu en vecka gått. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag kanske blir en hemmakväll med mina favoritkillar och att kolla på hockey.

Hade i alla fall en trevlig kväll igår med Bästaste Emma med Familj så det var kul.

En promenad medans solen tittar fram får det bli och sen att laga lite mat.

/B


Har precis sagt hejdå....

Har precis sagt hejdå till Emma, Morten och lille Adam. Det har varit en trevlig kväll, Daniel och Morten har kollat på hockey och jag och Emma har pratat om allt och inget och kollat på film i sovrummet, myspys!!

Annars i dag har jag gjort vardagliga saker så som städat lite och lagat mat.
Har även bakat chokladmuffinsen jag talat om i några dagar, dom blev lila goda som alltid. Det är ett så himla bra recept det där, blir som lite som kladdkakemuffins, finns i boken sju sorters kakor - rekommenderas att baka!

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, Daniel är ute med Diesel så får se om vi ska kolla på tv eller nått när han kommer in eller om det blir en tidig fredagskväll och vi går och lägger oss.

/B


God morgon fredag !!

Hej !

Ska strax bege mig ut med koppel i högra handen och ett äpple i det andra.

Sover så himla dåligt nu på senare tid, vaknar hela tiden och drömmer massa kusliga saker, lite jobbigt men jag överlever ju hehe.

Fredagen ska spenderad på hemmaplan med Daniel, Emma, Morten , lille Adam och såklart Diesel.
Daniel och Morten ska kolla på hockeyn och så jag och Emma får hitta på något annat lite roligare ;p. Blir säkerligen en trevligt kväll i alla fall.

Ha en fin, fin fredag!

/B


God morgon!

Hej, nu tar jag på mig lite kläder och beger mig ut på min och diesels dagliga promenad. I dag har jag inget speciellt inbokat så får se vad som händer, kanske baka lite muffins :).

Ha en fin dag!

/B


Duktiga jag!!

Har varit duktig i dag och städat hela lägenheten tog ett ganska bra tag men det är det självklart värt. Har även bakat äppelpaj ( smulpaj) och den blev lika god som förra gången, duktiga jag! Chokladmuffinsen bakar jag i morgon eller någon annan dag.

Nu ska jag ta mig ett varmt och skönt bad medans Daniel kollar på hockey!

Ha en fin kväll raringar :)

/B


Onsdag nionde maj

Hej!

Igår umgicks jag med Emma och lilla Adam hela dagen typ. Vi fika, var ute och gick i det fina vädret och så var jag med henne när hon klippte sig, vi åt även glass!

I dag har jag inte gjort mycket, dagliga saker bara. Nu ligger jag nerbäddad i sängen med Diesel och kollar på film, den galna professorn. Daniel är i väg till Ica och handlar lite baksaker till mig, tänkte nämligen baka chokladmuffins och blåbärs eller äppelpaj senare.

Vad har ni för er en regnig dag som denna?

/B

Bild på diesel som la sig och vila en morgon när vi var ute och gick, min lilla latmask ;p


Promenad med Diesel till mormor och morfar

Hej!

I dag har jag varit duktig, började med att jag gick upp vid åtta och slängde på mig lite kläder för att sedan bege mig ut på dagens morgon runda med lilleplutt. Kom in och slängde i mig två smörgåsar. Gick i väg till vårdcentalen för att visa upp mina utslag som aldrig försvinner men de kunde inte säga vad det var..

Kom hem och började diska och röja i förrådet nere i källaren, var en hel del kartonger och glasflaskor som fans att slänga så det var skönt att bli av med dem.

Efter det så gick jag och Diesel till Röfors hem till mormor och morfar, stackars lilla Diesel blev helt slut av den stekande solen att han fick lägga sig att vila ett antal gånger.

När jag kom dit så kollade jag på mina porslinsdockor som jag gjorde när jag var liten och lite andra saker.

Daniel kom dit efter att vi varit där någon timme, han hade varit och fixat nya däck till våran bil så nu är dem bra igen, toppen! Vi fikade lite och sedan åkte vi till Ica och handlade lite nödvändigheter.

Nu har jag placerat mig i fåtöljen här hemma och ska inte ta ett steg till på hela dagen, skönt!

/B


Har nu fått i mig en...

Har nu fått i mig en pan pizza är så smidigt och jag tycker faktiskt att det kan va gott ibland om man inte äter det allt för ofta.

Skrev ju som sagt att jag skulle kolla på en film förut och det gjorde jag, blev att kolla på Money Train ganska så bra film och till det blev det en milkshake, gott gott!

Nu väntar jag på att mästarnas mästare ska börja, tycker det är ett himla bra program även fast jag inte är någon stor sport fantast, rekomenderas att ses.

I morgon kommer min kära vän Hanna hit och umgås det ska bli trevligt.

Ha en din söndagskväll!

/B


Hej! Kom nyss upp...

Hej!

Kom nyss upp från ett varmt och skönt bad. Dagen i dag har varit lugn och skön som alla andra dagar här på sistone. Hitta värdens fetaste fästing på Diesel i dag så jävla äckligt, i år är det hur många som helst. Blir att införskaffa fästingdroppar i morgon för det här går inte.

Kvällen igår spenderades framför tv:n med mina två älsklingar kollade på hockey Sverige - Norge och Sverige vann. Karro och Cirre kom förbi en sväng också, trevligt!

Nu ska jag kolla på en film och mysa ner mig under täcket.

/B


Lördag femte maj!!

Hej !

Dagen i dag har varit lugn och kommer nog att bli hela dagen. Daniels mamma var förbi på en kaffe vid tolvtiden typ, det är nog den största händelsen för dagen haha! Har även rensat ut min garderob och kollat lite i källaren efter saker jag inte vill ha, blev nästan två banankartonger med kläder och lite annat, och en banankartong med gossdjur. Mormor ska få det av mig som hon sedan ska ge till någon kvinna som åker till ryssland till barnhem. Det känns bra att bli av med massa saker som bara ligger och samlar damm samtidigt som jag gör något bra för barn som inte har någonting.

Nu ska jag nog ta mig en kvällsmacka, börjar bli lite hungrig. Lite Kinamat skulle sitta fint, men orkar inte ta mig dit för min cykel har ju damp.

Ha en fin lördagkväll!!

/B


Myskväll

Har haft en trevlig/mysig kväll med mina fina killar. Sverige vann mot Norge 3-1 blev det, faktiskt en bra match trotts att domarna inte kunde döma. Nu är jag helt utslagen och ska strax sova, inväntar Daniel och Diesel som är ute på den dagliga kvälls rundan.

God natt!!

Dagen får avslutas med en gulligull bild på mina fina killar. (bilden är tagen vid ett annat tillfälle )


Sverige - Norge

Tog en promenad med Denise förut, de va trevligt inte allt för ofta vi ses nu förtiden. Nu sitter jag och kollar på hockey vm med älskling och äter ostbågar och jag måste faktiskt påpeka att domarna verkligen inte kan döma, de får ju knappt nudda varandra, är det hockey eller är det basket vi tittar på kan man ju undra.

/B


Lugn fredag med hockeymys

Det ser ut att bli en lugn och skön fredag i dag, Daniel är i väg till Ica och Systembolaget och handlar lite gott till kvällen då det blir att kolla på hockey Sverige- Norge. Kanske inte det roligaste jag vet, men helt ok.

Det känns som om det är så mycket roligt som ska hända snart förutom att sommaren är på väg.

- 26 maj, Daniel och jag har varit förlovade i ett halv år!

- 28 maj, Daniel och jag ska in till Örebro och kolla lite grejer, kanske hälsa på min kusin som jag inte träffat på över fem år.

- 8-9 juni så åker jag och Daniel till Ullared och bor i stuga med Emma, Morten och lilla Adam.

- 22 juni så är det ju Midsommar

- 30 juni är det Rastpunks kalaset

- 16 juli, Daniel fyller 26år

- 31 juli jag fyller 21år

Här är några roliga saker som snart ska ske och några roliga som kommer att dröja innan de sker. Ser fram i mot varenda grej.

/B


Fredag - hockey vm

Hej påer!

Hade som sagt picknick i går i det härliga vädret, fick bli vid en badplats. Diesel älskade det han sprang runt och utforskade stället och verkligen njöt. Blev lite jordgubbar, bonjour ost och kex mycket gott!

Idag är det inte lika fint väder ute men så länge det inte kommer någon snö så är jag glad, hade nämligen hört någon prata om att det skulle komma det, men förhoppningsvis klarar vi oss från det.

I dag vet jag inte vad som händer riktigt, hockey vm börjar ju i dag och redan klockan 12 med så jag kan ju gissa att min lilla Daniel kommer sitta bänkad framför tv:n hela dagen. Får se vad jag hittar på, något kul förhoppningsvis.

Ha en fin fredag !

/B


Picknick i solen !

Hej påer!

Hoppas ni har lika fint väder som jag. Solen skiner och utanför leker barnen i bara t-shirt, såå härligt! Har nyss fått i mig lite mat i magen hemmagjord potatisgratäng och grillat, mums.

Senare i dag ska jag och min lilla familj ha picknick i det härliga vädret. Får se vart det bär av men inte allt för långt.

Ska passa på och njuta i dag av vädret för i morgon ska det tydligen bli kallare.

Ha en fin dag! /B


Gulliga Diesel :)

Min sötnos från häromdagen, helt slut.


Morfar 69år !

Hej!

I dag har jag haft fullt upp hela dagen känns det som fast endå inte. Sov till halv åtta och i dag gick Daniel ut med Diesel på morgonen så låg kvar i sängen tills de kom in. Åt frukost och kollade på några avsnitt play del sol. Efter de så blev jag trött igen och sov till halv tolv. Gick upp sminkade mig och gick ut med Diesel, kom in och åkte iväg till Ica med Daniel och handlade lite. Kom hem och lagade mat, köttfärsås med penne pasta. Efter maten så bakade jag dumle kakor med nobless till morfar som fyller år i dag, 69år närmare bestämt så grattis till honom :).
Efter att kakorna var klara så åkte vi upp till mormor och morfar för att gratta honom (morfar), han fick en fin bukett med blommor och massa kakor med mycket kärlek :).
När vi kom hem så satt jag i soffan en stund och sedan gick jag ut med dogen. När jag kom in så grillade vi korv på balkongen och satt där och nöjt av det härliga vädret. Efter det blev det lite tv tittande och sen en dusch, nu ligger jag här och ska snart sova, är såå trött!!

Nu vet ni hur min dag har sett ut, väldigt väldigt intressant , eller inte ;p

God natt!! /B


Majbrasa = fiasko

Hej påer!

Hade en ganska så trevlig kväll igår. Brasan var ju iofs ett fiasko, det skulle va en brasa som flöt på en flotte och det det gjorde den men det var den mista jag sett och inte tog den eld bra heller haha jag säger då det, nästa år får det nog bli att åka på majbrasan i skylberg, där är den i alla fall stor och fin!

Gick och la mig kring ett i natt men inte fick jag mycket sömn för de eftersom Daniel inte var hemma och Diesel låg och buffade åt allt, gaaahh! Men vid halv fem kom han hem, ÄNTLIGEN! Så har sovit från då tills nu typ. Skönt!

Nu ska jag ut med Diesel i det härliga vädret. Ha en fin tisdag!

/B


RSS 2.0